-Nieuwsbericht- Help je mee aan een schoon Zwolle?

Veel wijkbewoners zijn supporter van Mooi Schoon. Zij helpen het hele jaar mee aan een opgeruimde wijk. Zij vinden: zwerfafval verdwijnt niet door ergernis, wél door samen in actie komen. Kom je ook in actie op de Landelijke Opschoondag op 19 maart?

Je kunt individueel zwerfvuil opruimen maar ook in groepsverband zoals met de school of de buurt. Niet alleen nuttig maar ook een gezellige manier om samen de wijk leefbaar te houden.

Opruimset

Van het Wijkservicepunt van de gemeente Zwolle kun je afvalgrijpers, afvalringen, handschoenen en vuilniszakken krijgen. Stuur een mail naar om een opruimsetje te reserveren en een ophaalafspraak te maken. De contactgegevens vind je op www.zwolle.nl/wijken 

Adoptie afvalbak

Mis je een afvalbak in de buurt? Je kunt het hele jaar door een afvalbak adopteren. Je zorgt dan voor het legen van de bak en het afvoeren van het afval. De gemeente plaatst de afvalbak en draagt deze aan je over met een contract. Je krijgt van de gemeente opruimmateriaal en een sleutel van de afvalbak. Kijk op www.zwolle.nl/afval of stuur een mail naar het Wijkservicepunt van jouw wijk.

MijnWijk Mooi Schoon

Laat via MijnWijk weten dat je een opruimactie organiseert en roep andere wijkbewoners op om mee te doen. Plaats jouw initiatief hier op Mijnwijk. Na jullie opruimdag plaats je nieuwe foto's op MijnWijk om anderen te inspireren. Wie weet organiseren zij wel een opruimactie in de week van Mooi Schoon van dinsdag 29 maart tot en met vrijdag 1 april.