-Nieuwsbericht- Open dag bewonersinitiatieven Stadshagen

Zaterdag 21 mei 2022 van 13.00 tot 17.00 uur kunnen belangstellenden tien initiatieven bezoeken die bewoners in Stadshagen zijn begonnen. Bij kleine en grote initiatieven zoals buurttuinen, graffitimuur, de herinrichting Twistvlietpark en geveltuinen vertellen bewoners over hun project.

Initiatiefnemers informeren bezoekers hoe zij het hebben aangepakt en geven tips hoe een initiatief te beginnen. Bij elk adres kunnen bezoekers ook genieten van optredens, heerlijke hapjes en meedoen aan activiteiten zoals graffiti spuiten en Climate Escaperoom.

Programma

Elk initiatief is gemakkelijk te voet of op de fiets te bezoeken. De route en het programma zijn opgenomen in een (digitale) flyer Flyer Stadshagen 21 mei (zwolle.nl)

MijnWijk

Organisator is Marjolein Geurtsen wijkregisseur van de gemeente Zwolle: ‘Stadshagen heeft een groot aantal bewoners dat hun buurt met een initiatief leuker, groener, speelser, veiliger of socialer maakt. Dit zijn tien bewoners die meedoen aan de open dag, maar op de website MijnWijk staan nog meer voorbeelden die anderen kunnen inspireren. Kom naar de open dag en neem vooral ook een kijkje op Mijnwijk. Heb je een idee, plaats die dan op www.zwolle.nl/mijnwijk dan krijg je automatisch contact met mij. En misschien zien we elkaar op de open dag.’

25 jaar Stadshagen

Stadshagen bestaat 25 jaar. Op 27 november 1996 werd de eerste paal geslagen. In juni 2022 is het 25 jaar geleden dat de eerste bewoners de sleutel kregen van hun woning. Het 25-jarig bestaan wordt gevierd met allerlei activiteiten. Informatie hierover staat op www.zwolle.nl/stadshagen25.