-Nieuwsbericht- Gratis planten voor stoeptuinen in Zwolle

Tegels eruit, planten erin. Groene Loper Zwolle geeft gratis honderd plantenpakketten aan buurtinitiatieven, zorginstellingen en andere maatschappelijke organisaties die hun straat of buurt willen opvrolijken. Dus wil jouw straat ook een leuke geveltuin of boomperk? Meld je dan aan bij Groene Loper Zwolle via www.groeneloperzwolle.nl

Je hebt vast wel een kaal stuk stoep of een boomperk in je buurt. Wat als dat nu eens gaat veranderen in een kleurig bloemenfestijn? Deze groene oases zorgen voor droge(re) voeten na een flinke regenbui, bieden onderdak aan allerlei nuttige dieren en geven verkoeling tijdens hete zomerdagen. En niet onbelangrijk: de tuintjes vrolijken de hele buurt op!

Wat houdt het plantenpakket in?

Je kunt kiezen uit twee verschillende pakketten: één voor in de zon en één voor in de schaduw. Beide pakketten zijn ook geschikt voor halfschaduw.

In elk pakket zitten negen biologische planten en een zak tuinaarde, goed voor één vierkante meter. Of voor een geveltuin van zo’n twee tot drie meter.

Er geldt een maximum van twee pakketten per deelnemer. Aanmelden kan via www.groeneloperzwolle.nl. Tijdens Burendag op zaterdag 24 september 2022 kun je met je buren de geveltuin of boomperk aanleggen.

Extra financiën voor een groene buurt

Wil je nog meer doen om samen met je buren de buurt te vergroenen? En kun je hier wel wat financiën bij gebruiken? Kom dan op 21 juni 2022 tussen 16.30 en 20.30 uur naar de kapschuur in de tuin van revalidatiecentrum Vogellanden, Hyacinthstraat 66A.

Liever een digitale afspraak? Meld je dan aan via www.groeneloperzwolle.nl. Groene Loper Zwolle helpt je bij het aanvragen van financiën (tot 350 euro) bij het Oranje Fonds om jullie plan tijdens Burendag 2022 te realiseren. Denk daarbij aan een buurtmoestuin, fruitbomen, insecten- of wormenhotel, of een straatregenton. Of het maken van een bankje om te genieten van al dat groen. Deelnemers kunnen via Groene Loper Zwolle met een flinke korting biologische bloembollen aanschaffen en onderdeel laten zijn van hun aanvraag.

Home - Groene Loper Zwolle