Bewonerscollectief groendaken 2021 - collectieve subsidie-aanvraag van start

In 2020 rolden we samen met andere bewoners ruim 11.000 m2 groendak uit in Zwolle. Een overweldigend succes met grote impact op verduurzaming! Groene daken isoleren, helpen de biodiversiteit herstellen, vangen de klap van stortbuien op, koelen de omgeving af op warme dagen, helpen je dakbedekking 2x langer mee te laten gaan en zijn mooi om te zien! 

In 2021 gaan we opnieuw een collectieve subsidie-aanvraag doen voor bewoners die een groendak willen realiseren. Er zijn 2 keuzes in groendaken: 

  1. Een Natuurlijk Groendak: wordt in lagen aangebracht en ingezaaid. Hoogste ecologische waarde. Gewicht tot maximaal 120 kg/m2 indien volgezogen met water. 
  2. Een Lichtgewicht Groendak: wordt in rollen aangebracht. Snelste resultaat. Gewicht tot maximaal 45 kg/m2 indien volgezogen met water. 

Er zijn 2 opties voor het aanleggen: 

  1. Je doet de aanleg zelf: er zijn heldere instructievideo's beschikbaar en het is heel erg makkelijk. Houdt er wel rekening mee dat je het gewicht je dak op moet tillen. Samen met de buren aanleggen is niet alleen leuk maar ook heel motiverend! 
  2. Je laat de aanleg door de hoveniers doen. 

Je kunt je nu al aanmelden voor de subsidie-aanvraag 2021. Het formulier kun je tot en met 20 december 2020 invullen: https://forms.gle/TpQKGSxfFyYcBrHp9

Initiatiefnemer
Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

Ha Spencer, Leuk initiatief! Ik kan het bewoners van harte aanbevelen. Ik heb zelf meegedaan en sinds een week prijkt er op mijn schuur een zwarte vlakte die straks verandert in een mooi bloemendak. Heel fijn om actief bij te dragen aan meer biodiversiteit. Zo belangrijk! Hartelijke groet, Marjolein Geurtsen

Reacties

Dag Spencer, Ik heb naar het formulier gekeken. Dat wordt aangeboden incl een verplichting naar de leverancier . Dat gaat me iets te snel. Het betreffende dak is niet van mij dus ik moet eerst met de eigenaars overleggen.

Antwoord

Helemaal goed! Die verplichting is alleen als je ook subsidie toegekend krijgt. Als je zover bent en het wil zien we je aanmelding wel. Op www.facebook.com/buurkrachtzwolle staat ook een video van het vorige collectief begin 2020 (in 2021 zijn de tarieven iets gewijzigd) en er staat een recente presentatie op met stap voor stap wat een groendak is en hoe het collectief werkt

Antwoord

Ik zou graag meedoen. Hoe gaat dat in zijn werk?

Antwoord

Leuk Anne! Je hoeft alleen maar dit formulier in te vullen en wij houden je op de hoogte en vragen collectief de subsidie aan:', https://forms.gle/TpQKGSxfFyYcBrHp9

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 19-11-2020