De Beekse Bijen

Het lijkt ons leuk en nuttig om met z’n allen de wilde bijen 🐝🐝 (en eigenlijk alle insecten, alhoewel de mug….) een handje te helpen in onze buurt (Lovink-, Leerink- en Leuvenumsebeek). Dat kan natuurlijk al beginnen in je voor- of achtertuin. Tips daarvoor vind je op onze website (https://beeksebijen.wordpress.com/) onder ‘Wat kun jij doen?’. 

Maar ook in de openbare ruimte kunnen we het verschil maken. Omdat we op het speelveld tussen de Lovink- en Leerinkbeek al een insectenhotel hebben staan voor de bijen, dachten we dat het goed zou zijn onze gasten van een goede maaltijd te voorzien. Dat zou kunnen door een deel van het speelveld te beplanten en in te zaaien met bloemen. We hebben in een schets al neergezet hoe dat eventueel zou kunnen.

Heb je zelf ideeën of tips? Laat het ons weten! Geef ze door op deze website of op Website Beekse Bijen

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Beste Evert en deelnemers, excuus voor de late reactie. Er is technisch iets niet helemaal goed gegaan waardoor mijn eerdere reactie niet is geplaatst. Jullie plan ziet er fantastisch uit. Mooi dat jullie na het maken van een aantal boomspiegels en het plaatsen van een insectenhotel toe zijn aan een volgende stap. Ik neem morgen contact op met Evert om te horen of er draagvlak is in de buurt. Vriendelijke groeten, Monique Wiegers

Reacties

Fantastisch idee! De bijen en insecten nemen in een veel te rap tempo af. Ook voor kinderen is het heel leerzaam om ‘ ons steentje ‘ bij te dragen. Zeer leuk initiatief en bij deze bied ik mijn hulp aan om, als het zover komt, te helpen met de aanleg.

Antwoord

Hallo, ik ben het er niet mee eens dat ze van de speeltuin een bloemenperk gaan maken het is geen bloementuin maar een speeltuin voor kinderen. Daar horen meer speel attributen voor komen voor kids.... Daarbij wordt het ook nog voor onze neus (gemaakt) geen gezicht.... slordig We zouden graag willen dat het blijft zoals het is. Mvg mevr b aarten 

Antwoord

De speeltuin blijft er gewoon. Er komt iets moois bij.

Antwoord

Nee is niet mooi.

Antwoord

Fantastisch idee! Meer biodiversiteit en kleur hier voor de deur zie ik graag gebeuren.

Antwoord

Goed bijzig!

Antwoord

Mooi initiatief en heerlijke projectnaam! Wij doen mee!

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 25-06-2021