Kleurrijke wijkentree Twistvlietpad

Wat vind jij van een kleurrijke berm langs het Twistvlietpad?

Van de Bandijklaan tot de Belvederelaan.

Van schijt- en afvaldumpstrook tot een mooie wijkentree.

Denk aan bloembollen, bloemen en kruiden langs het hele Twistvlietpad. 

Een leuke en functionele wijkentree en visitekaartje voor Stadshagen met een positieve invloed op de leefomgeving en de biodiversiteit.

Aanleg en beheer blijft bij de gemeente tenzij andere initiatieven mogelijk zijn.

Initiatiefnemer
Deelnemers

Reacties van de gemeente

Ik juich het idee voor meer biodiversiteit in de wijk wel toe, daarom heb ik op een plattegrond in de bijlage met rood locaties aangegeven waar wel mogelijkheden liggen voor groenadoptie (zwolle.nl/adoptiegroen). Mochten jullie hier interesse in hebben, dan hoor ik dat graag!

Hallo Sebastian, Bedankt voor het indienen van je initiatief! Ik krijg deze vraag wel vaker en op zich ben ik over elk idee wat de biodiversiteit kan vergroten in de wijk enthousiast. Helaas is een kleurrijke berm langs het Twistvlietpad niet mogelijk en wel om de volgende redenen: - Er staan in deze grasstrook veel groepen met berken en elzen en deze staan dicht op elkaar. Hierdoor is het niet mogelijk om het gras extensief te onderhouden en om te vormen tot een bloemrijke strook. Voor bloemrijke bermen gebruiken wij grote maaimachines en deze zijn te groot om tussen de bomen door te rijden. - Daarnaast is deze strook bedoeld als groeiplaats voor de bomen. Als je een bloemrijke vegetatie wilt ontwikkelen is er veel lichtinval voor nodig. De bomen en de huizen geven te veel schaduw om bloemrijke beplanting in deze strook mogelijk te maken.

Reacties

Beste Marjolein, Dank voor jouw bericht. Het is spijtig om te horen dat de gemeente het niet ziet zitten. Ik denk nog steeds dat het mogelijk moet zijn in de stroken tussen de bomen bloembollen of bloemenzaadjes te planten. Ik zie het probleem ook niet bij de bomen (in parken en bossen groeien ook bloemen tussen de bomen met weinig zonlicht) maar uit jouw reactie meer vanuit groenbeheer gemotiveerd. Mocht de gemeente aan de no go vast willen houden dan stel ik voor een begin te maken met de groenstroken zoals op de kaart door jou is aangegeven en het Twistvlietpad te parkeren. Wat zijn hierbij de mogelijkheden vanuit de gemeente? Er is hiervoor door mij vandaag ook een nieuw initiatief ingediend. Zouden wij hier binnenkort eens met groenbeheer aan tafel kunnen?

Antwoord

Goed idee!!

Antwoord

Top idee!!

Antwoord

Top idee!🌺🌸🌼🌻

Antwoord

Fantastisch idee!!!

Antwoord

Goed idee! ik doe mee!

Antwoord

Goed idee Sebastian!

Antwoord

Ik sluit me er graag bij aan Sebastian!

Antwoord

Wat een goed idee! De saaie bermen langs het Twistvlietpad kunnen best wat kleur gebruiken! :-)

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 01-02-2021