-Nieuwsbericht- NK Tegelwippen Tegel er uit, groen er in

Van 21 maart tot 31 oktober 2023 kun je weer meedoen aan het NK Tegelwippen. Want groen is beter en Zwolle wil dit jaar in de top 3 eindigen. Doe je mee, net als de bewoners van de Jellissenkamp en Klompéstraat?

Hoe doe je mee?

Wip de tegels uit je tuin en zet er groen in. Elke tegel telt! Geef het aantal tegels dat je gewipt hebt door op de website NK Tegelwippen. Stuur je nog een mooie foto mee, dan maak je ook kans op leuke prijzen. www.zwolle.nl/tegelwippen

Groen is beter

Niet alleen maak je Zwolle groener, maar je helpt ook mee aan het verbeteren van het klimaat. Met een groenere tuin of een geveltuintje zorg je dat de temperatuur in de buurt daalt. Bij extreme regenbuien kan het water beter in de grond zakken en is er minder wateroverlast. En meer en gevarieerd groen trekt verschillende insecten en vogels en is dus ook goed voor de biodiversiteit.

Tegeltaxi

Heb je tegels over en kan je ze niet gebruiken? Laat ze dan gratis ophalen door de Tegeltaxi op 9 of 10 mei. Meld je aan voor 1 mei op www.zwolle.nl/tegelwippen

Jellissenkamp

De bewoners van de Jellissenkamp zijn in 2021 al begonnen met het verwijderen van tegels uit hun pleintje. Zij zijn niet meer te stoppen en zijn nog steeds bezig om de buurt groener te maken.

Vergroening pleintje Jellissenkamp 16-66 en 11-25 - MijnWijk (zwolle.nl)

Klompéstraat

Rond een boom kun je een leuk tuintje aanleggen. De bewoners van de Klompéstraat maakten de boomspiegels groter door een rij tegels weg te halen. Op een simpele manier krijg je minder grijs en meer groen.

boomtuintjes - MijnWijk (zwolle.nl)