Welkom op MijnWijk

Op MijnWijk plaatsen bewoners ideeën om de buitenruimte in de wijk mooier, veiliger, groener en leuker te maken en het buurtcontact te verbeteren. Bewoners plaatsen op MijnWijk ideeën die zij ook zelf willen uitvoeren. De wijkbeheerder van de gemeente geeft advies hoe bewoners dit kunnen aanpakken. Op MijnWijk kun je initiatieven (ideeën) bekijken en er over meepraten.

Zoeken en navigeren op MijnWijk leggen we uit in deze video.

Een idee plaatsen

Om een idee (initiatief) te plaatsen op MijnWijk heb je een account nodig. Voor het aanmaken van een account ga je naar LOGIN rechtsboven op het scherm. Je vult je voor- en achternaam in en het e-mailadres.

Om jouw idee verder uit te werken, is het belangrijk dat dit gesteund wordt door andere bewoners. Dat kunnen digitale hartjes (likes) en reacties zijn op MijnWijk, maar ook handtekeningen op papier, door een buurtbijeenkomst te organiseren of langs de deuren te gaan. Je kunt het idee vanaf MijnWijk ook delen met anderen op Twitter, Facebook en per mail.

Kijk voor meer informatie over het plaatsen van een initiatief onder het kopje Initiatieven in de linker kolom van deze pagina.

Bekijken

Op MijnWijk kun je alle initiatieven bekijken. Je ziet welke initiatieven ingediend zijn om de buitenruimte te verbeteren, zoals het plein vergroenen of een speelplek in te richten; en welke sociale initiatieven er zijn zoals een burenontmoetdag.

Alle initiatieven kun je bekijken onder het kopje Initiatieven. Je hoeft geen account aan te maken.

Meepraten

Je kunt ook meepraten op MijnWijk. Hiervoor heb je een account nodig. Voor het aanmaken van een account ga je naar LOGIN rechtsboven op het scherm. Je vult je voor- en achternaam in en het e-mailadres.

Je kunt reageren op initiatieven met een berichtje. Je kunt ook een hartje (like) geven om een idee te ondersteunen. En je kunt het idee delen met anderen via Twitter, Facebook of per mail. Hoe meer steun een initiatief krijgt, hoe groter de kans is dat het initiatief uitgewerkt wordt.

Meldingen openbare ruimte

Is er iets kapot in de buurt, ligt er afval of heeft u overlast? Dit meld je niet op MijnWijk, maar op www.zwolle.nl/melding Je kunt ook met het KlantContactCentrum van de gemeente bellen. Het telefoonnummer is: 14038.

Contact opnemen

Als u een directe vraag wilt stellen over het platform of de werking daarvan kunt u contact opnemen met: