Een bankje waar iedereen profijt van heeft!

Hallo!

Bij de bushalte/mooie brede stoep aan de Merwedelaan, naast de Dobbe, ligt een kans die wacht om gegrepen te worden: Een bankje voor mensen die wachten op de bus, mensen die even willen genieten van de levendige omgeving, mensen (vooral senioren) die even willen uitrusten.

Ik neem je graag mee in het verhaal van Hans*, dat goed illustreert waarom dit bankje heel erg gewaardeerd zou worden (*niet zijn echte naam):

Stel je voor: je bent een oudere meneer met Parkinson. Je bent slecht ter been en je woont aan de Maaslaan in de Aalanden. Als je even zelfstandig naar de Dobbe wilt, moet je de bus pakken. Wil je weer terug? Dan moet je wachten bij de bushalte aan de Merwedelaan, tegenover zorgflat Rivierenhof/Riethorst, aan de kant van het water. De bus komt na een bepaald tijdstip alleen nog maar om het half uur en soms komt de bus helemaal niet opdagen. Daar sta je dan 10 minuten, 20 minuten, 30 minuten (zelfs eens 45 minuten!) te wachten...Zonder bankje om op te zitten. Dit overkomt Zwollenaar Hans regelmatig. Hij is helaas niet de enige senior die hier vaker zo lang stáát te wachten, terwijl hij slecht ter been is en er ondertussen gewoon meer dan genoeg plek is voor een bankje.  

Er is hier een prachtige brede stoep met daarnaast gras en leuk uitzicht over het water met eendjes en ganzen. Een plek waar veel ouderen dagelijks wandelen, ook mensen met een beperking en bovendien ouders met kinderen. Hier is meer dan genoeg ruimte om een bankje te plaatsen en iedereen zou er profijt van hebben. Zowel tijdens het (lange) wachten op de bus als voor recreatie en om te genieten van de mooie omgeving. Er is zelfs al een betegelde inham in het gras waar wellicht eerder een bankje heeft gestaan (zie foto). Waar wachten we nog op?

Hoog tijd om hier een bankje te plaatsen dus; voor iedereen! 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Dag Naomi,

Hartellijk dank voor je bericht. Dit is zeker een plek die mogelijkheden biedt. Ik probeer binnenkort met jou contact hierover op te nemen.

Vriendelijke groet,

Robert Jansen
wijkregiseur Stadsdeel Noord

Reacties

Een heel goed intitiatief! Er zullen inderdaad veel (oudere) mensen profijt hebben hiervan.

Antwoord

Bedankt voor je steun Bette!! :)

Antwoord

Thanks Hans, zeker vreemd inderdaad. Echt een gemiste kans. Aan de kant van het verzorgingshuis zelf staat wel een bankje, maarja als je niet zo goed ter been bent kun je natuurlijk moeilijk gauw nog op het laatste moment de weg oversteken als de bus eraan komt. Ik hoop ook echt dat de gemeente het oppakt!!

Antwoord

Heel zinnig idee. Eigenlijk vreemd dat er tegenover een verzorgingshuis een bushalte zonder bankje is, terwijl zo'n bankje waarschijnlijk heel veel gebruikt zou worden. Heel goed dat je dit onder de aandacht brengt! Hopelijk pikt de Gemeente dit op maar dat zie ik wel gebeuren :)

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 29-11-2022