Een brug voor Gerard Mostert

Vorig jaar is Gerard Mostert overleden. Hij heeft veel gedaan voor het groen van de stad. Door zijn werk met anderen kreeg Zwolle de prijs van De Groenste Stad van Europa. Bij uitbreiding van de stad liep het landschap via groene vingers de bebouwing in. Dat is op verschillende punten in de stad gebeurd, bijv. in de Aalanden. Voor onze wijk:
1)- Het Aapark, een stuk natuur midden in de wijk, de Westerveldse Aa, met beperkt beheer langs het water en intensiever onderhoud dichter bij de huizen. Het park is een bijzonder park, met idyllische doorkijkjes over een stromend riviertje.
2) De wijk is met veel groen ruim en afwisselend opgezet
3) Kleine groene ‘parkjes’ in de wijk met speeltoestellen voor de kinderen
4) Het Westerveldse Bos is ook een plan van hem.
Verder was Gerard één van de grondleggers van de Nationale Boomfeestdag.. En nog zoveel meer, hij deed ook veel voor invaliden, bijv. een tuincursus voor invaliden, ook blinden. Na de eerste cursus kreeg hij reactie dat ze zoveel geleerd hadden; hij gaf ze een tweede cursus gratis. Hij was bevlogen, kreeg dingen voor elkaar.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

Beste Ria,

Wat ee mooi idee om Gerard Mostert op een blijvende manier te herinneren in het park. In een eerder contact met Ank Pot heb ik al aangegeven dat het wat ons betreft goed is om een herdenkings bord/plaatje te maken op het bruggetje in het park langs de Westerveldse Aa. Het is aan jullie om een dergelijk bordje/plaatje te maken en een eventueele bijeenkomst/ceremonie te organiseren. Ik wil graag bijdragen in de kosten en ervoor zorgen dat het bord/plaatje wordt bevestigd aan de brug.

Met vriendelijk groet,

Monique Wiegers

Reacties

Beste Monique, Dank voor de bijdrage. Ik ga met Ank aan de slag. Hartelijke groet, Ria.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 05-10-2021