Entree Twellosebeek

Het vergroenen van de entree van de Twellosebeek. Stenen er uit, groen er in. De bestrating wordt vervangen door groen. Dit om de entree een gezelligere uitstraling te geven maar ook voor een betere waterafvoer, minder hitte in de zomer en meer biodiversiteit. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

Dag Annemarie,

Hartelijk dank voor de inbreng van jullie initiatief. Recent ben ik al bij julllie locatie wezen kijken en denk ik dat dit zeker een geschikte plek is om te vergroenen. Jullie zijn al bezig om buren hier bij te betrekken en subsidies te verkrijgen. Ga hier vooral mee door en we hebben binnenkort contact om te kijken hoe we naar een uitvoer toe kunnen werken.

Vriendelijke groet,
Robert Jansen
(wijkregisseur Stadsdeel Noord)

Reacties

Leuk idee, maar ik hoorde dat de mooie oude appelbomen gekapt moeten worden. Van de 3 appelbomen zijn er nog 2 die niet ziek of slecht zijn. 1 boom is niet meer gezond. Is er een mogelijkheid om deze 2 gezonde bomen toch in het ontwerpplan mee te nemen ? In het voorjaar bloeien ze altijd prachtig en in het najaar zijn de vogels en insecten altijd blij met de appels.

Antwoord

Beste Harm, 1 boom is inderdaad erg slecht, maar de andere 2 bloeien allebei maar deels. Ook staan niet zo best in hun voegen dus de verwachting is dat het alsnog mis gaat als de stenen eruit gaan. Kortom: om meer groen te creëeren moeten deze appelbomen plaatst maken voor andere bomen en planten.

Antwoord

Het lijkt mij toch belangrijk om hier een bomen expert na te laten kijken. Dat de bomen deels bloeien is een andere ervaring die ik heb. In het voorjaar staan ze geheel in bloei is mijn jarenlange ervaring ( 27 jaar ). Het tegelwippen lijkt mij geen probleem op te leveren als hier voorzichtig met de wortels wordt omgegaan. Omdat het plan nog in de idee fase zit, zal ik contact opnemen met Robert jansen om dit verder te bespreken. Ook omdat de bomen in een beschermde groenstructuur staan. Zomaar kappen is geen optie zonder kapvergunning.

Antwoord

Beste Annemarie Kleijer. Ik ben lid van het Zwoles Vredesplatform. Wij organiseren op zaterdagmiddag 16 september een Walk of Peace in de AA-landen. Het thema is Vrede en Klimaat Zou het mogelijk zijn om met enkele groepjes langs te komen om uitleg te krijgen over dit mooie vergroeningsinitiatief? Mijn email adres is: sytsetjallingii@ziggo.nl.

Antwoord

Beste Sytse, Ik denk dat zit nog niet heel veel meerwaarde heeft aangezien het plan nog niet gerealiseerd is. Er liggen nu gewoon nog stoeptegels. Vriendelijke groet, Annemarie

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 15-02-2023