Lekker spelen onder een groot schaduwdoek

Een paar jaar geleden heeft de gemeente het plantsoen en de speeltuin bij de Krammer/Wielingen in de Aalanden, de zg VANEG-woningen, een flinke opknapbeurt gegeven. Plantsoen is in z’n geheel vernieuwd en er zijn oa oude fruitrassen geplant. Ook is de speeltuin aangepast en zijn nieuwe speeltoestellen geplaatst. Afgelopen jaar (2020) is duidelijk geworden dat, bij zonnig weer, de grote “zandvlakte” te heet wordt voor de kinderen om nog lekker te kunnen spelen.

Om een fijne speelplek te maken, wordt boven een deel van het zand een groot schaduwdoek aangebracht. Voor de ouders en natuurlijk ook de grootouders, wordt boven het zitje een kleiner doek aangebracht.

Door een mooie bijdrage van Stimuland, wordt het plan in het voorjaar 2021 gerealiseerd. Mevrouw Wiegers, wijkbeheerderster voor oa de Aalanden, heeft geadviseerd over het plan en heeft gezorgd dat het plan uitgevoerd kan worden binnen de regels die gelden voor speeltuinen.

De buurt zal een bijdrage in natura leveren en zal de palen en de doeken plaatsen. Dit gaat gebeuren op 16 april as.

Rinus Goutbeek

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

De doeken zijn inmiddels gerealiseerd en het ziet er prachtig uit. Binnenkort praten we nog over een speelpomp en daarna passen we het huidige adoptiecontract aan en voegen we de doeken en de pomp toe.

Beste Rinus en buurtbewoners, wat hebben jullie een ontzettend mooie en actieve buurt! Al meer dan 5 jaar hebben jullie bewezen dat groenadoptie een succes is in de buurt. Jullie hebben veel groen, fruitbomen en een jeu des boules baan in eigen beheer. We werken aan jullie nieuwe initiatief mee in de vorm van een pilot. Jullie zorgen voor plaatsing en subsidies en wij kijken mee zodat het op een veilige manier wordt geinstalleerd. We hopen dat jullie en de kinderen uit de buurt deze zomer kunnen genieten van een schaduwrijke plek in de buitenruimte. Ik plaats jullie initiatief gelijk in de voorbereiding omdat we al bijna over gaan naar uitvoering. Super leuk wanneer jullie ook foto's van de plaatsing op MijnWijk zetten.

Reacties

Gepromoveerd naar Voorbereiding op 31-03-2021
Initiatief is geplaatst op 31-03-2021