Ont-moet de Aa-landen!

De Wijde AA: een oase van rust en groen. Wij willen hier een plekje creëren om verder te ont-haasten en te ont-moeten, zonder afbreuk te doen aan de prachtige omgeving. Een plekje waar je bij mooi weer wijkgenoten kunt ontmoeten en een kopje koffie, thee of limonade kunt drinken. Een initiatief van de wijk, vóór de wijk en dóór de wijk. Hierbij vertellen we het verhaal van de AA-landen en gaan we in gesprek over hoe we ervoor zorgen dat we de wijk in de toekomst ook zo mooi houden! In het linkermenu bij "Bestanden" kun je meer informatie vinden over het initiatief! We horen het graag als je mee wilt helpen om dit te realiseren! 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Beste allemaal, Aankomende week gaat het gebeuren! Van 23 t/m 26 juni kunnen bewoners tussen 10.30 en 16.00 een kopje koffie/thee of limonade halen bij de bakfiets van Ont-moet de Aa-landen. Een mooi initiatief van, voor en door de wijk. Wij gaan ervaren hoe succesvol het initiatief is en evalueren naderhand deze ervaringen. Jullie hebben ontzettend goed nagedacht over hoe dit initiatief op een verantwoorde, schone en duurzame wijze kan plaatsvinden. Ik hoop op 4 zonnige en succesvolle dagen en kom zelf ook zeker een bakkie koffie halen. Veel plezier.

Beste Marieke en Wout, ik ga jullie initiatief promoveren naar de volgende fase. Binnen de gemeente zijn de mogelijkheden voor jullie idee onderzocht . In grote lijnen komt het erop neer dat een pilot voor een kleinschalige ontmoetingsplek mogelijk is. Een foodtruck/fietskar met maximaal 5 zitjes voor wijkbewoners in het openbaar groen aan de WijdeAa . Er wordt geen alcoholhoudende drank verstrekt. Het is een voorziening van en voor de wijkbewoners zelf, waarmee het woon- en leefklimaat en de sociale cohesie kan worden versterkt. Draagvlak vanuit de buurt en de voorwaarde dat de natuurwaarden niet worden aangetast, zijn belangrijke kaders. In het door mij bijgevoegde document staan nog meer kaders en voorwaarden. In de door jullie toegevoegde flyer staat al heel mooi omschreven hoe jullie dit initiatief insteken en wat jullie drijfveer is. Het zou leuk zijn wanneer jullie in het voorjaar de buurt kunnen informeren door ze ter plekke uit te nodigen voor een kop koffie/thee.

Beste Marieke, Wat een goed idee! Bedankt voor het indienen van jouw initiatief voor het maken van een ontmoetingsplek aan de Wijde AA. Hoe denken andere buurtgenoten hier over? Vraag wijkgenoten of ze het idee te steunen en mee willen doen om van het idee een succes te maken. Dat kan door buurtgenoten naar MijnWijk te verwijzen voor het geven van hartjes (likes) of te reageren op jouw idee. Niet iedereen is handig met internet. Je kunt ze ook uitnodigen bij je thuis of ergens buiten om je idee uit te leggen, een brief mailen of huis aan huis verspreiden. Succes! Met vriendelijke groeten, Monique Wiegers

Reacties

Wat mij betreft zou het meerwaarde hebben als er ook lekkere koeken bij verkocht zouden worden.

Antwoord

Hallo Axel, leuk dat je bent langs geweest! Goed idee! Groet, Marieke

Antwoord
Gepromoveerd naar Voorbereiding op 17-11-2020

Wat een goed idee en belangrijk om na te denken over het behouden van rust en ruimte in de wijk. Maar ik denk dat er veel mogelijk is en het een toevoeging kan zijn. Indien nodig denk/ help ik graag mee.

Antwoord

Beste Amanda, Leuk om te horen. Ik stuur je een berichtje. We zijn benieuwd naar je ideeën! Groet, Wout

Antwoord

Beste initiatiefnemers, Gezelligheid is altijd fijn! En een kopje koffie past daarbij. Maar mijns inziens is de Wijde Aa is daar niet de plek voor: daar gaan wij wandelen voor de natuur, de rust. Om eens even fijn de blik op oneindig te hebben, heerlijk dat we die gelegenheid hebben zo dichtbij onze mooie groene wijk. Gezellig bijkletsen met een bakje koffie kan overal in de eigen, nabijgelegen achtertuin. De Wijde Aa lijkt mij daar niet de plaats voor. Vriendelijke groet, Ans Brands

Antwoord

Leuk idee! Ik denk zeker dat de Aalanden dit zou kunnen gebruiken. Ik ben niet zo bang voor extra verstoring. De recreatief gebruikers (wandelaars, sporters, vissers e.d.) zijn er nu ook al. Het aanbod van een kopje koffie, thee of limonade zonder veel poespas zal denk ik niet heel veel extra bezoekers trekken. Ik denk zelf dat de Aalanden wel wat meer zou kunnen gebruiken maar dat staat natuurlijk los van dit initiatief. In vergelijking met andere wijken hebben we weinig mogelijkheden als een gezellige ontmoetingsplek.

Antwoord

Goedenavond mevr Peterson, Vorig jaar bent u met een zelfde voorstel gekomen alleen dat zou moeten resulteren in een cafe bij die gelegenheid kwam u met het voorbeeld park de Wezenlanden. indertijd heb ik een reactie gegeven NEE

Antwoord

Leuk idee👍

Antwoord

Leuk initiatief. Kan zeker wat toevoegen aan de wijk. Kijk wel goed waar je dit zou willen doen. Lang niet iedere plek is geschikt. Vooral op plekken waar huizen staan zal een dergelijk initiatief voor extra aanloop en daarmee ook voor overlast kunnen zorgen. De beste optie zou wat mij betreft de hoek Rijnlaan, Kolksteeg zijn. Goed bereikbaar en 80-100 meter verwijderd van de dichtstbijzijnde woningen.

Antwoord

Een fantastisch initiatief! We wonen sinds een jaar in Zwolle en wandelen veel in de Wijde Aa. Een plek waar we koffie kunnen drinken tijdens deze wandelingen zou ontzettend welkom zijn. Ik denk dat een ontmoetingsplek met koffie een mooie toevoeging voor de bewoners van de Aa-landen is!

Antwoord

Ik ben geen voorstander van dit initiatief, omdat dit waarschijnlijk de rust verstoord in dit mooie natuurgebied. ben ook bezorgd om de overlast die het kan veroorzaken. Op zich ben ik wel een voorstander van food trucks, maar dan voor een eenmalig gebeuren, zoals festivals en een burendag bijvoorbeeld.

Antwoord

Hallo Jan, goed dat je je zorg deelt. Zie ook mijn reactie op de zorg van Willy. Wat versta jij precies onder overlast? Waar zit je zorg?

Antwoord

ik denk aan geluidsoverlast en afvalresten bij de wijde aa. groetjes, Jan van der Kolk.

Antwoord

Een creatief initiatief, helaas zijn we hier géén voorstander van. Wij genieten dagelijks van het mooie en rustige buitengebied aan de rand van de stad, de Wijde AA. De natuur en de rust zal door de verkoop bij de foodtruck verstoord worden. Nevenverschijnsel is vaak dat er afval achterblijft.

Antwoord

Hallo Willy, Ik begrijp je zorg dat de rust verstoord zal worden. Daar moet super goed rekening mee gehouden worden, het karakter van het gebied moet in stand blijven. Dat vind ik ook. Afval moet er sowieso niet blijven liggen. Ik wil zelf het liefst alles zo duurzaam mogelijk organiseren, bijvoorbeeld dat mensen hun eigen kop mee moeten nemen ipv plastic bekertjes uit te delen. Een klein plekje is, garandeert dat er geen afval blijft liggen, ook alleen een paar uur overdag, een fiets/truck die ook weg rijdt, geen overlast maar juist een toegankelijk plekje om even een drankje te doen, dat hoop ik in gang te zetten.

Antwoord

Erg leuk initiatief en zeker animo voor!

Antwoord

Goed idee, ik mag niet stemmen (waarschijnlijk omdat ik niet in AA-landen woon). In de warme zomermaanden een bekertje water of een sponsje voor de hardlopers of andere sporten wordt vast en zeker op prijs gesteld! Succes!

Antwoord

Hallo Bonnie, een bekertje water en een sponsje is naast koffie en limonade makkerlijk te realiseren. Dank voor je reactie. Ik hoop je volgende zomer daar te ontmoeten! Groet, Marieke

Antwoord

Ja, tof idee! Ik zou hier zeker gebruik van maken. Door corona werken wij vanuit huis. Het zijn lange dagen achter de computer, dus ik zie het wel zitten om af een toe een blokje om te lopen voor een kop koffie in de natuur!

Antwoord

Leuk om te horen Jennifer! Als je buren of anderen in de wijk kent, kun je hen op dit initiatief attenderen? Ik ben ook erg benieuwd naar hun reactie. En als je actief wilt meedenken over hoe we het initiatief verder uitwerken, hoor ik het graag :) Groet! Marieke

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 03-09-2020