Verstening vervangen voor groen

Het pleintje zoals aangegeven op de kaart, is op dit moment versteend. Auto's die her en der parkeren, bestelbusjes die op en af komen maakt dit geheel niet kindvriendelijk. 

Met een paar buren hebben wij een aantal jaar geleden een picknicktafel geplaatst om elkaar te ontmoeten en de kinderen die hier wonen een plekje te geven om enigszins te kunnen spelen, toch zouden wij graag zien dat het pleintje een makeover krijgt in de zin van meer groen en minder stenen.

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Beste Jermain,

Dank je wel voor het inzenden van je idee. Mijn Wijk is een platform waarop buurtinitiatieven geplaatst kunnen worden. Een buurtinitiatief houdt in dat buurtbewoners met elkaar achter een idee staan en deze zelf uitvoeren. Vanuit de gemeente wordt vaak bijgedragen middels een kleine subsidie of bijvoorbeeld bij vergroening het plantklaar maken van de grond. Bewoners beheren en onderhouden vervolgens dit stuk grond. De wijkregisseur, Robert Jansen, zal na zijn vakantie contact met je opnemen om jouw idee te bespreken. Hij is vanaf 23 augustus weer aanwezig. Het zou fijn zijn als je een ontwerp/tekening hebt om te laten zien hoe je dit pleintje wilt vergroenen. Belangrijk is wel om draagkracht vanuit de buurt te krijgen, de omwonenden van dit pleintje, en dat een aantal bewoners mee willen helpen aan het beheer en onderhoud. Op de homepage onderin in het zwarte gedeelte bij het kopje "zo werkt mijn wijk" vind je meer informatie over het opzetten van een buurtinitiatief.  Ik hoop je zo voldoende geinformeerd te hebben en zal Robert Jansen vragen om contact met je op te nemen.

Met vriendelijke groet, Vanessa Sahetapy, wijkmedewerker stadsdeel Noord

Reacties

We hebben met een aantal mensen uit de buurt 2 schetsen gemaakt over hoe wij het in gedachten hebben. Zie afbeeldingen

Antwoord

Ik heb nog geen reactie ontvangen van de heer Jansen.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 06-08-2022