Aanvraag aanleggen perk

Graag zouden wij een perk willen laten aanleggen om de buurt te vergroenen. Dit om de leefomgeving verder op te fleuren en de biodiversiteit en waterberging in de straat te vergroten.

Op 15 juni 2022 heeft een overleg plaatsgevonden met de heer André Verhagen, wijkbeheerder. We hebben onder meer gekeken naar mogelijke plekken waar dit gerealiseerd kan worden, ook gezien andere functies van de stoep (doorgang vanuit buurtbewoners; plaatsen containers; gebruik van betaalautomaat, ook voor minder validen). De ruimte tussen 2 bomen aan de Papaverstraat lijkt hiervoor het meest wenselijk (zie foto).

We hebben reeds een aanvraag gedaan voor een financiële bijdrage voor biodiverse en droogtebestendige beplanting van groenvlakken, die in 2021 door in de buurt zijn aangelegd.

De vraag is of een perk voor Nationale Burendag 2022 zou kunnen worden gerealiseerd, zodat tijdens Burendag met de buurtbewoners die dit wensen de beplanting kan worden gedaan. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

Dag Jedidja,

Dank voor het indienen van dit mooie initiatief. Inmiddels heb jij contact met wijkregisseur Andre Verhagen om te bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Heel veel succes met de verdere uitwerking!

Met vriendelijke groet,
Natascha Jannink
Wijkmedewerker Stadsdeel Midden

Reacties

Gepromoveerd naar Voorbereiding op 28-07-2022

Mooi initiatief! Zo maken we de straat stuk bij beetje groener en aantrekkelijker.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 10-07-2022