Fietsen van de stoep af

In ons huishouden hebben we met 4 kinderen 6 fietsen op de stoep staan. We hebben geen achterom en hierdoor blokkeren we een deel van de stoep. De parkeerstrook naast de stoep biedt de mogelijkheid om 4 auto's te parkeren en dan is er nog ruimte over. (voor een 5e auto net te klein)Graag zouden we in die ruimte de mogelijkheid willen creëren om de fietsen te stallen. Heel eenvoudig door 2 nieten in de grond te plaatsen waartussen de fietsen kunnen staan. Dit kan mooi op de plek waar het groen staat omdat je daar toch niet met de auto kan staan omdat de portieren dan in de plantenbak uitkomen. Op deze manier ontstaat er weer ruimte op de stoep voor rolstoelgebruikers; kinderdagverblijf personeel, bezorgers en voetgangers. 

Initiatiefnemer
Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

Beste Klaas-Jan, Eind oktober vorig jaar heb jij het initiatief ‘Fietsen van de stoep af’ geplaatst op Mijn Wijk Zwolle. Naar aanleiding hiervan heeft een gesprek plaatsgevonden met wijkbeheerder Jenine Timmerman en mobiliteitsmakelaar Arjan Broer. Van de wijkbeheerder heb ik begrepen dat hier een idee uit voort is gekomen maar dat je besloten hebt hier niet meer door te gaan. Daarom sluiten wij het initiatief in Mijn Wijk Zwolle af. Mocht je in de toekomst het toch weer op willen pakken, dan kun je natuurlijk altijd weer contact opnemen. Met vriendelijke groet, Natascha Jannink Wijkmedewerker Stadsdeel Midden

Beste Klaas-Jan, in ons contact hebben we de situatie nader bekeken en besproken samen met de mobiliteitsmakelaar. Het probleem is herkenbaar voor bijna de hele wijk. Per individuele situatie kunnen wij de situatie niet oplossen helaas. Daarom hebben wij afgesproken dat jullie met de buren gaan bespreken of er gezamenlijk naar een oplossing kan worden gezocht. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een tijdelijke fietsenstalling op een van de uitstekende stukken stoep of jullie besluiten gezamenlijk om bijvoorbeeld er een parkeerplek voor op te offeren. Dit gaan we nader verkennen en daarover hebben we verder contact. Veel succes!

Hoi Klaas-Jan, wat leuk te lezen dat je MijnWijk hebt gevonden en een initiatief bent gestart! Het fietsparkeren is vooral in de stenige, smalle straten van Assendorp een punt van ergernis bij veel bewoners. In een wijk met weinig ruimte kom je al snel bij een parkeervak terecht voor fietsparkeren. Draagvlak onder de bewoners is hierbij van belang. Dus leuk als jullie zelf met een idee voor een oplossing komen. Daar over ga ik graag eens met jullie in gesprek.

Reacties

Ook als er wel een achterom aanwezig is zijn er bewoners die dag en nacht hun fietsen op de stoep zetten. Zelfs als ze een voortuin hebben! Kijk maar eens achter de bushalte op het schuine stukje aan de Molenweg!

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 24-10-2020