Groen rondom ondergrondse containers

Assendorp is een fijne, actieve wijk om met elkaar in te wonen en te leven. Er zijn vele mooie initiatieven om de wijk nog leefbaarder te maken. Samen met een groot aantal buurtbewoners Van Ittersumstraat/Molenweg/Coetsstraat willen wij hier graag een initiatief aan toe voegen. 
Op de hoek Van Ittersumstraat / Molenweg staan twee ondergrondse containers. Deze plek wordt vaak gebruikt om klein en grof afval neer te zetten, waardoor het er zeer rommelig en vies uit ziet en is. Daarnaast nodigt het uit om nog meer afval te "dumpen" op deze plek. Als buurtbewoners zijn wij hier zeer ongelukkig mee. Wij zien het als een heel passende, mooie oplossing om met elkaar deze plek te vergroenen. Wij vergroten hiermee de leefbaarheid en de biodiversiteit in onze buurt en wij hopen daarmee ook een nettere plek te maken van deze ondergrondse afvalcontainer locatie. Er is hierover al contact met de wijkbeheerder geweest, ook afstemming met de rova is noodzakelijk. 

Bij de keuze voor groen zullen wij meenemen dat er het hele jaar door groen is, dat het meerjarige planten/struikjes/heesters zijn en dat bereikbaarheid en veiligheid voor auto's, voetgangers, fietsers en spelende kinderen wordt gewaarborgd. 

Initiatiefnemer
Deelnemers

Reacties van de gemeente

Vanochtend hebben we ter plaatse overlegd wat een groene oplossing zou kunnen zijn tegen bijplaatsing. Jullie gaan overleggen met betrokkenen of een groene haag in combinatie met betongaas en klimplanten een mooie oplossing kan zijn met de beperkte ruimte die er is. Als jullie het eens zijn hebben we contact over de verdere uitvoering van de vergroening.

Hoi, donderdag 4 maart hebben wij een afspraak om bij locatie Molenweg te verkennen wat de mogelijkheden zijn. Wat betreft locatie Deventerstraatweg/Dahliastraat hebben we inmiddels laten weten dat die locatie op dit moment niet geschikt is.

Hoi Edgar, leuk dat het idee gedeeld wordt. Wij hebben afgesproken binnenkort met de Rova voorman ter plekke te gaan kijken en de mogelijkheden te verkennen bij locatie Molenweg.

Hoi Edgar, wat leuk om te lezen dat jullie MijnWijk hebben gevonden om jullie idee te delen. Nu is het de bedoeling om draagvlak te polsen in de buurt. Mensen kunnen dit idee 'liken' middels een hartje of kiezen voor 'deelnemen' als ze betrokken willen zijn. Wij maken vervolgens een afspraak om de mogelijkheden te verkennen. Succes!

Reacties

In de Verenigingstraat is er al een groenbak gemaakt om de ondergrondse container. Dat staat idd een stuk beter (al stond er hier zelden vuil naast). Het is wel belangrijk om goed te kijken wat er in past, want het is een beperkte diepte die van de planten wel het een en ander vraagt. De wijkbeheerder is op de hoogte van de contactpersonen bij ons in de straat. En kom anders gerust eens kijken. PS de bak wordt opnieuw gevuld, niet alles had de winter overleeft.

Antwoord

Wij als Venestraat doen ook graag mee aan dit project op de hoeken Venestraat-Oosterlaan en Venestraat-Hertenstraat. M.n. bij Oosterstraat wordt er regelmatig vuilnis naast de container gezet. We hopen hiermee meer bewustwording te krijgen. En daarnaast willen we als bewoners extra groen in de straat.

Antwoord
Gepromoveerd naar Voorbereiding op 04-03-2021

Top idee!!

Antwoord

Zou mooi zijn! Hoe meer groen hoe beter!

Antwoord

Namens de Dahliastraat zouden wij ook graag meedoen aan dit initiatief. En dan gaat het om de ondergrondse container Deventerstraatweg-dahliastraat mvg Joop

Antwoord

Joop ik zal jullie plannen meenemen in de gesprekken met de gemeente.

Antwoord

Top bedankt voor uw reactie. Ik was al benieuwd hoe het verder in zijn werk zal gaan. Mocht u ondersteuning nodig hebben, dan hoor ik het graag

Antwoord

Voor mij is het vervolg ook nog een zoektocht, maar samen komen wij er zeker uit.

Antwoord

kan ik ook privé berichten versturen zonder dat iedereen het ziet?

Antwoord

Eens, al eerder via Twitter samen met een buurman als idee geopperd. Bij nr 90 aan de Molenweg ook vaak een vuilstort. We spreken de mensen erop aan en melden het bij de gemeente. Het groen staat ook zoveel mooier.

Antwoord

Marloes, kun jij het idee in jouw deel van de straat kunnen delen (ik weet niet of jullie een app groep hebben) zodat meer mensen het idee steunen.

Antwoord

Ja dat zal ik doen. Ik zal ze dan ook wijzen op deze app. Zou heel gaaf zijn als het gaat lukken. Nu staan er alweer oude stoelen naast de container.

Antwoord

Ja, heel mooi initiatief! Dat zal de leefbaarheid te goede komen.

Antwoord

Top idee, ik erger me vaak aan de enorme bende die het is als ik mijn afval wil storten. Onze buurt verdient beter!

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 15-01-2021