Groenstrook aan de Molenweg 188

Tot anderhalf jaar geleden stond er tegenover de Molenweg 188 een parkeermeter. Die is verwijderd en er is een stuk grond met stenen achtergebleven. De perfecte plek voor een beetje meer groen in de wijk.

De Molenweg wordt door veel fietsers als doorgaande route gebruikt. Ieders dag zal een stukje vrolijker worden met een beetje prachtige natuur op deze plek.

Het idee is om ieder geval laag groen neer te zetten. Wat planten, bloemen en struiken. Als het mogelijk is een boompje.

Help van Assendorp de groenste wijk van Zwolle te maken. Dat is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de sfeer.

Initiatiefnemer
Deelnemers

Reacties van de gemeente

Hoi, een paar weken geleden hebben we in de straat de mogelijkheden voor 2 groenvakken besproken. Deze kunnen we gaan inplannen voor de ronde in september, zodat jullie met Burendag de vakken kunnen gaan inplanten. Jullie gaan met 3 bewoners deze vakken adopteren en onderhouden. Via de GroeneLoper kan je bij het OranjeFonds vanaf 23/6 subsidie aanvragen voor beplanting bijvoorbeeld. Er staat nog een vraag open of jullie wel of niet een klein boompje willen. Laat je dat nog even weten? Dan kunnen we de voorbereiding starten.

Hoi allemaal, jullie idee staat nu een tijdje op MijnWijk. Ben benieuwd hoe het is gevallen en leeft de wens nog? Vanwege de Corona-maatregelen is er veel uitgesteld, maar het lijkt nog even te duren. Ik neem daarom via de mail even contact op voor een afspraak om verder te verkennen.

Hallo Remco, leuk om te zien dat jullie MijnWijk hebben gevonden en het willen gebruiken om gezamenlijk de wijk wat meer te vergroenen! De eerste stap is om jullie idee te delen met de (directe)omgeving om zo te meten of er draagvlak is voor het idee. Mensen kunnen dit idee 'liken' door het een hartje te geven en ook aanmelden als 'deelnemer' om betrokken te blijven bij het initiatief. Ik vind het een mooi initiatief en ga graag met jullie in gesprek om te verkennen wat mogelijk is.

Reacties

Gepromoveerd naar Voorbereiding op 14-06-2021

Prima idee! Wordt hier nog iets mee gedaan?

Antwoord

Doen, hoe meer groen hoe mooier. en inderdaad is dat stuk Molenweg breed genoeg, vol met stenen en toe aan vergroening! Volgens mij is het leuk om in samenwerking met de Molenhof/Huis Assendorp daar iets moois te maken.

Antwoord

Mooie plek aan doorgaande route om ietwat fantasieloze aanblik van Huis Assendorp op te fleuren. Molenweg is vanaf dat punt tot Assendorperstraat ook niet rijk bedeeld met groen, dus DOEN!

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 13-10-2020