Groenvoorziening Begoniastraat vanaf 32 - 52

We hebben twee voorstellen

  1. Inkorten groenstrook ter hoogte van Begoniastraat 32, om bv. wagens zoals van de Rova beter de bocht te kunnen laten nemen, en het overzichtelijker en veiliger is voor de straat.

 

  1. Ter hoogte van nr 32 bij de 1e boom op de groenstrook vaste planten of struiken poten om mee te doen  de wijk  te vergroenen.

 

In de wijk Assendorp hebben we tevens het idee opgemerkt dat er klimplanten langs de lantarenpalen gezet zijn. Is dit in onze straat ook toegestaan?

Initiatiefnemer
Deelnemers

Reacties van de gemeente

Hoi allemaal, Vorige week hebben we ideeën en mogelijkheden voor de groenstrook in jullie straat besproken. Het is mogelijk om 2 tuintjes te realiseren aan de linker en rechter zijde van de strook in de halve cirkel, gecombineerd met anti-parkeerpaaltjes. Jullie gaan deze vakken met 3 bewoners adopteren en onderhouden. Via de GroeneLoper kan je bij het OranjeFonds vanaf 23/6 subsidie aanvragen voor beplanting. We kunnen dit voorbereiden voor de ronde in september, zodat jullie met burendag kunnen gaan inplanten. Ik hoor het graag!

Hallo Gekelien, dank voor je idee op MijnWijk. Ik zie ook al wat positieve reacties. Graag maak ik een afspraak met je om eens in de straat de ideeën te bespreken en alvast wat te verkennen aan mogelijkheden. Hartelijke groet, Jenine Timmerman, wijkbeheerder stadsdeel Midden

Beste Gekelien, Bedankt voor het indienen van jouw initiatief op MijnWijk. Fijn dat je onze website voor bewonersinitiatieven hebt gevonden. Het is belangrijk dat het initiatief ondersteund wordt door andere wijkbewoners. Probeer hen naar MijnWijk te krijgen om jouw idee te ondersteunen en om te reageren. Succes! Wil je meer weten hoe het daarna verder gaat, kijk dan op de pagina Zo werkt MijnWijk https://mijnwijk.zwolle.nl/handleiding. Met vriendelijke groet, Natascha Jannink Wijkmedewerker Stadsdeel Midden

Reacties

Gepromoveerd naar Voorbereiding op 14-06-2021

Goed plan! En ik heb een toevoeging! Dezelfde groenstrook plaatsen terhoogte van nr. 52. Hier parkeren auto's altijd op het gras, zo zonde. Ik wil wel meedenken over de uitstraling. Met cordentstaal kan je een mooie border maken bijvoorbeeld. Nog een toevoeging plaatsen van bordjes om hondenpoep op te ruimen! Klimop om de lantaarnpalen is mooi, maar heb m'n twijfels over het onderhoudt.

Antwoord

Helemaal goed! Leuk idee

Antwoord

Ik ondersteun dit initiatief!

Antwoord

Erg goed idee!

Antwoord

Goed initiatief! Groener en veiliger = 2 vliegen in 1 klap. Ben helemaal voor!

Antwoord

Onwijs leuk idee!!

Antwoord

Goed idee om de buurt veiliger én groener te maken!

Antwoord

Heel leuk idee, veiligheid en een gezellige straat!

Antwoord

FANTASTISCH idee!!!!!! Groener, veiliger , dus een mooi initiatief!!!

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 11-02-2021