HondenOntmoetingsPlek

De hondeneigenaren in de Pierik bundelen de krachten samen met Travers en de gemeente om een hondenontmoetingsplek te creëren. Ook wel het HOPveld! Op een afgesloten veld lekker veilig samen ravotten. Zo kunnen honden elkaar beter leren kennen, en de buren natuurlijk ook! We zijn al een tijdje bezig, maar het veld komt nu echt in zicht. Planning is om nog dit jaar de hekken te laten plaatsen. Buren zullen samen met elkaar het veld onderhouden. Wil je helpen? Je bent van harte welkom. Pierik leeft!

 

UPDATE 18-6-21

 

Yes!! Krachten bundelen werkt! Een lang gekoesterde wens van veel Pierikenaers gaat uitkomen. Er komt een hondenlosloopveld. We noemen het ’t HOPveld. HondenOntmoetingsPlek.

 

In januari 2019 zat een grote groep hondeneigenaren samen met Jan Willem Bekhuis van Travers en iemand van de gemeente Zwolle om de grote tafel in de woonkamer van de Pierik, de Ruimte aan de Fresiastraat. Er werd in groepjes hard gebrainstormd en vele mooie ideeën kwamen voorbij. De belangrijkste gezamenlijke wens was een goed solide hek om het losloopveld aan de Mimosastraat. Geen hondjes die zomaar meer over de straat kunnen schieten of pikzwart uit de vieze sloot komen rennen.

 

Uit de grote groep enthousiastelingen hebben we een werkgroep gecreëerd die gericht aan de slag zijn gegaan met het uitwerken van de wensen, het tekenen van een plattegrond, aanvragen van subsidies en offertes opvragen voor het hekwerk. Doordat de gemeente een mooi bedrag ter beschikking heeft gesteld en we een mooie offerte kregen van vd Wetering Hekwerk uit IJsselmuiiden hebben we onlangs de offerte kunnen tekenen en gaat de eerste paal bijna de grond in.

 

Op woensdagavond 23 juni tekenen een paar vrijwilligers het adoptiecontract voor het veld. Deze bewoners zullen er voor zorgdragen dat het veld wordt onderhouden door te maaien, het hekwerk te controleren en er een beetje op toe te zien dat de regels voor het gebruik van het veld worden nageleefd. Er komt een gele adoptieprullenbak zodat de poepjes direct kunnen worden opgeruimd. Het HOPveld is voor iedereen met en zonder hond. Want hopelijk verbindt het ons bewoners nog meer met elkaar!

 

Vind je het leuk om ook mee te helpen dan ben je super welkom. Neem contact op met Jan-Willen door te bellen appen of mailen: 06-14185314 of jw.bekhuis@travers.nl

Initiatiefnemer
Deelnemers

Reacties van de gemeente

Hoi Marleen, leuk dat jullie initiatief op MijnWijk staat! We hopen natuurlijk op veel 'likes' uit de omgeving. Jullie zijn met het project al heel ver en nu in de ontwikkelingsfase. Als alles rond is kunnen jullie door gaan naar de uitvoeringsfase. Daarvoor kunnen jullie nog wel wat handjes en steun gebruiken he? Zet 'm op en we houden contact.

Reacties

Ik vind het hartstikke fijn dat daar een afgesloten hondenspeelveld komt. Heel goed idee!! En wanneer zou dat dan gerealiseerd worden? Dit voorjaar?

Antwoord

Fijn Josien! De werkgroep is druk bezig met het opvragen van offertes om het beste hek voor de beste prijs te krijgen. De bedoeling is natuurlijk zo spoedig mogelijk. Dit voorjaar of zomer zou mooi zijn. We willen gezamenlijk met een hoop mensen uit de wijk het hek plaatsen (samen met het bedrijf) en onderhouden. Wil je daar ook van op de hoogte blijven? En bij het plaatsen van het hek; vele handen maak licht werk. Als je daar ook iets in wilt betekenen, dan horen we dat ook graag!

Antwoord

Als het zover is hoor ik het graag. Misschien dat mijn man dan kan helpen met het een of ander.

Antwoord

Hoi Josien, het komt steeds dichterbij en de offertes zijn getekend. Mocht je je willen aanmelden, super tof. Dat kan bij Jan-Willem (travers): 06-14185314 of jw.bekhuis@travers.nlgroetjes Marleen

Antwoord

Had ik een hond was dit overigens wel een top idee!

Antwoord

Ik heb geen hond

Antwoord

Wat een meesterplan! Ideaal om daar je trouwe viervoeter te laten ravotten met andere honden.

Antwoord
Gepromoveerd naar Voorbereiding op 15-10-2020

Ik zou dat heel fijn vinden zodat m’n hondje niet de weg op kan vliegen, er wonen nogal veel mensen met hondjes recht tegenover het honden losloop veldje, mijn hond vindt het vrij lastig dat hij daar los mag maar niet de weg over. Maar ik stem vooral op een Minimale : prullenbak voor de kaka 💩

Antwoord

Hoi Irene, ja super fijn toch als de honden daar veilig even kunnen rennen. Er komt sowieso een kakbak :) We hopen op een echte hondenhalte, inclusief zakjes, en anders wordt het een ‘adoptie’ prullenbak. Die wordt dan geleegd door een vrijwilliger. Groeten Marleen

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 08-10-2020