Natuurspeelveldje voor kinderen


Aan de Mimosastraat langs het spoor is een hondenuitlaatterrein. Dat is een mooie ruime plek om honden uit te laten. 
Inmiddels wonen er echter ook een groot aantal kleine kinderen in de straat, maar die kunnen nu niet spelen in de groenstrook voor hun huis. Er is verderop wel een speeltuintje maar daar kunnen ze alleen heen onder begeleiding.
De groenstrook langs de Mimosatsraat is echter groot genoeg om beiden groepen tot hun recht te laten komen. Het idee is om een klein deel, aan de kant van de Primulastraat, af te scheiden van het hondenuitlaatveld en daar een soort natuurspeelterreintje van te maken met bijvoorbeeld enkele liggende boomstammen of andere natuurlijke speelelementen. 
Ik ben benieuwd wie dit ook een goed idee vindt. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Hoi Margot en buren,

vanmiddag hebben we ter plekke even een verkenning naar ideeën en mogelijkheden gedaan. Jij bespreekt dit met je buren en koppelt dan aan mij terug. Vervolgs kan ik het al dan niet met mijn collega's intern gaan bespreken.

Met vriendelijke groet,
Jenine Overgoor
Wijkbeheerder stadsdeel Midden

Hoi allemaal, het HOPveld is nu klaar. We kunnen nu gaan verkennen of een speelveldje voor kinderen mogelijk is, en zo ja, hoe.

Wil je een afspraak inplannen via Natascha, NP.Jannink@zwolle.nl? Dan zorgt zij voor een eerste gesprek op locatie.

Hoi allemaal,

Zoals jullie wellicht hebben gezien, is het HOP veld eindelijk gerealiseerd. De honden kunnen nu veilig spelen.

Leeft jullie wens nog voor wat natuurlijke speelelementen? Ik hoor het graag als jullie als buurt ideeën over hebben en samen de mogelijkheden willen verkennen. Met vriendelijke groet, Jenine Overgoor

Hoi allemaal, De Honden OntmoetingsPlek wordt dit jaar nog gerealiseerd. De voorbereidingen voor de uitvoering zijn gestart. Daarna kunnen we jullie idee verder gaan verkennen.

Hoi allemaal, jullie initiatief staat op de 'wachtlijst' in verband met realisatie van het hondenveldje. Echter, dat plan heeft vertraging opgelopen en daardoor kan het niet begin dit jaar worden uitgevoerd. Jullie moeten nog even geduld hebben helaas, maar het idee blijft hier op het lijstje staan.

Beste Margot, in ons contact hebben we het gehad over het hondenspeelveld dat er komt en de relatie met een kinderspeelplekje er naast. Dit heeft niet alleen ruimte nodig maar het gaat ook om veiligheid voor zowel de kinderen als de honden en hun baasjes. Daarop is het voorstel om de realisatie van het hondenveldje begin komend jaar af te wachten en daarna te verkennen of er voldoende ruimte en mogelijkheid is voor een veilige speelplek zoals bijvoorbeeld een speelboom.

Hoi Margot, wat leuk dat je een idee hebt geplaatst op MijnWijk! Nu kan je aan de slag met je initiatief kenbaar maken aan de omgeving en zo een idee te krijgen of dit ook bij anderen in de straat leeft en of ze misschien wel mee willen doen met jou! Dit kunnen mensen aangeven door middel van een 'hartje' of 'neem deel aan dit initiatief'. Vervolgens maken wij een afspraak om je idee verder te verkennen.

Reacties

Gepromoveerd naar Voorbereiding op 17-01-2022

Het zou super fijn zijn voor de kinderen als er een klein speelparkje komt!

Antwoord

Hoi allemaal, De realisatie van de HondenOntmoetingsPlek liet nog even op zich wachten. Inmiddels is er een plan en geld en een aannemer. We werken nog wat technische details uit, die we bespreken met betrokken bewoners. Vervolgens kan de uitvoering dit najaar gaan plaatsvinden. Als dat gerealiseerd is kunnen we samen kijken wat dit betekent voor een eventuele speelplek voor kinderen er naast.

Antwoord

Hoi Jenine,Een tijdje geleden heb je een berichtje gestuurd of er nog interesse was in het speelveldje. Ik heb hier op gereageerd dat we zeker nog interesse hebben en dat ik op de site van de gemeente al leuke ideeën heb opgedaan. Ik vraag me alleen af of dit bericht goed is aangekomen aangezien we verder niks meer van je gehoord hebben. Ik hoor graag van je of je m’n bericht hebt ontvangen. Groet, Margot ten Have

Antwoord

Beste Jenine, Volgens mij gaat de bouw van de honden ontmoetingsplaats binnenkort van start. Misschien is het dan ook handig om tegelijk op het meest linker veldje twee borden met “geen honden/poep” te plaatsen? Dan kunnen de mensen uit de buurt dat veld nu wel goed gebruiken zonder in de poep te komen staan(buitenspelen/picknicken). En ook zodat iedereen op het zelfde moment weet wat wel en niet voor honden toegankelijk is.

Antwoord

Namens de werkgroep kan ik meedelen dat de omheining wegens omstandigheden nog even op zich laat wachten maar ik verwacht dat een ieder hier binnenkort meer van zal horen. Wat betreft het linkerveld , ik meende dat in 1e instantie vraag was om een deel (rondom de 3 grote bomen) daar een soort van kinderplek te realiseren? En dit dan dmv een soort afscheiding vrij te kunnen houden van honden en poep en niet het hele veld?Met en bij dat idee, kon ik mij vinden en op die manier heb ik dat ook in de werkgroep gebracht er is nooit sprake geweest om het hele veld hond of poepvrij te wensen.

Antwoord

Mocht het zover zijn, dan wil/kan mijn man misschien wel helpen bij het plaatsen vd omheining of iets dergelijks. Ik hoor het wel mocht dat nodig zijn

Antwoord

Geweldig idee! De groenstrook is inderdaad groot genoeg om ook een mooi speelterrein te kunnen creëren.

Antwoord

Leuk voor de jonge kids die de buurt nu rijk is! Omdat het veld gedeeld wordt met honden is het wel verstandig het speeltuintje te omheinen zodat de honden bij het vrijlopen niet hun behoefte tegen/om de toestellen kunnen doen.

Antwoord

Top idee! Mijn kinderen zijn inmiddels groter, maar heb dit echt gemist de laatste jaren

Antwoord

Heel goed en fijn plan. Fijn idee als de kinderen in onze straat kunnen spelen en in het zicht van de ouders zijn.

Antwoord

Zou top zijn!

Antwoord

Ik zou het super vinden een stukje speelveld voor kinderen liefst wel omheind en aan beide kanten van de grasvelden een mogelijkheid om zakjes voor de hondenpoep te kunnen pakken mis dit namelijk op dit moment en gelijk een paar drempels waar de hele straat 5 jaar geleden ook al om vroeg hopelijk kunnen jullie het nu wel realiseren !!!

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 17-11-2020