"Upgraden" speeltuin Tuinstraat

In de Stationsbuurt in Zwolle zijn veilige plekken om op straat te spelen voor kinderen lastig te vinden. De speeltuin in de Tuinstraat zoals deze nu is ingericht nodigt niet uit om te gaan spelen met 4 toestellen, in de volle zon tijdens een warme zomerdag.

Het initiatief is dat er een speeltuin wordt gecreëerd die kinderen uit de buurt aantrekt om veilig te kunnen spelen. Een speeltuin anno 2021, waarin kinderen elke willen spelen, ongeacht het weer!

Een meer natuurlijke speeltuin met groen wat zorgt voor verkoeling i.p.v. steen en zand. Een kleinere zandbak met meer ruimte om te kunnen spelen op de toestellen of bv. met een bal!

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Dag Tamara,

Ik wil je attenderen op het aanvragen van de NL Doet subsidie (max € 350) bij Oranjefonds. NL Doet is volgend jaar op 11 en 12 maart 2022. De GroeneLoper Zwolle ondersteunt buurtinitiatieven bij het aanvragen van deze subsidie. Dat kan op maandag 10 januari tussen 16-21u aan de Esdoornstraat 3. Je moet je vanwege corona vooraf aanmelden op: http://www.groeneloperzwolle.nl/nldoet/

De Groene Loper biedt dit jaar gratis struiken aan. Onder het motto ‘hapje voor jou, hapje voor mij’ is dit een combinatie van struiken waar buurtbewoners bessen van kunnen plukken en waar ook dieren van kunnen profiteren.

Met vriendelijke groet,
Natascha Jannink
Wijkmedewerker Stadsdeel Midden

Hoi Tamara, ik ben benieuwd of jullie idee nog leeft en of het al iets concreter is geworden? Als jullie meer weten, kunnen we ook ter plekke afspreken om de mogelijkheden te bespreken.

Hoi Tamara, we hebben de speelplek bekeken en opgaven nagegaan. Er ligt momenteel geen onderhoudsopgave voor de speelplek. Ik ben wel benieuwd naar jullie wensen en ideeën om het anders in te richten. Wat zouden jullie bijvoorbeeld graag toevoegen of willen verwijderen/ vervangen? Deze ideeën kunnen we dan ter plekke een keer bespreken. Met vriendelijke groet, Jenine Timmerman wijkbeheerder stadsdeel Midden

Hoi Tamara, ben benieuwd hoe je initiatief is gevallen in de buurt. Ik zie al wat leuke reacties. Ik neem even via de mail contact met je op.

Beste Tamara, leuk dat je jouw idee hebt geplaatst op MijnWijk. Nu is het zaak dat je bewoners gaat vragen wat zij van het idee vinden en of ze nog toevoegingen hebben. Dat kunnen ze doen door middel van het geven van een ‘ hartje’ of zich aan te melden als deelnemer. Vervolgens maken wij een afspraak om kennis te maken en de mogelijkheden te verkennen.

Reacties

Hoi allemaal, ik heb nog geen reactie ontvangen. Leeft dit idee nog bij jullie? We horen het graag.

Antwoord

Dag Jenine,Wat mij betreft gaan we er mee aan de slag. Het is dan wel handig om de wensen uit de buurt te horen. Wij wonen direct aan de speeltuin, maar onze kinderen zijn nu 12 en 14. Die hebben andere wensen dan de kleinste kinderen in de wijk.De speeltuin is toe aan een update en we moeten een oplossing zien te vinden voor de katten die hun behoefte nu doen in de zandbak. De opgang naar de glijbaan is ook niet echt handig voor kleine kinderen. Dus laten we het oppakken en er weer een actieve en fijne speelplek van maken.

Antwoord

Hoi Ruud,Lijkt me goed als jullie als bewoners samen gaan een plannetje maken hoe jullie het graag zouden willen hebben, of welke ideeën er grofweg zijn. Wat wil je behouden en wat zou er weg kunnen? Denken jullie aan speelbomen en zwerfkeien of andere zaken?Vervolgens ga ik daarover graag met jullie in gesprek om te verkennen hoe we het plan verder kunnen brengen.Met vriendelijke groet,Jenine Overgoor

Antwoord

Prima idee om er weer een keer mee aan de slag te gaan. Een schaduwplek is zeker geen overbodige luxe. Of er ruimte is om te spelen met een bal zouden we moeten onderzoeken. Misschien een kleine panna-kooi? Ook even nadenken over het voetpad naar de Tuinstraat. Kinderen kunnen nu zo ongezien de weg opschieten. Er wordt vaak hard gereden in de toch al smalle straat. Een wonder dat dit altijd goed gegaan is.

Antwoord

Een goed initiatief, dat ik zeker ondersteun. Kun je echt wat leuks van maken, ik vind hem wel erg afgelegen, daar ik er na een paar maanden pas achter kwam dat daar een speeltuin zat. Het zou mooi zijn als deze een upgrade krijgt.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 07-01-2021