Vergroening en aanpassing verkeerssituatie Korenbloemstraat (Pierik)

Beste (buurt)bewoners, 

Het afgelopen jaar hebben wij - een aantal enthousiaste buren in de Korenbloemstraat - nagedacht over het vergroenen van de straat. Het is tijd voor een straatbeeld die past bij deze tijd. Want wie wil nou geen groen in de wijk? En voldoende ruimte voor ontspanning en om elkaar te ontmoeten?

Het plan (zie bijlage) bestaat uit drie onderdelen:

a) het planten van bomen en het aanleggen van groenstroken in de Korenbloemstraat (eerste deel gezien vanaf de Hortensiastraat in de Pierik)

b) het aanpassen van de brede groenstrook achter de container (t-splitsing begin Korenbloemstraat gezien vanaf de Hortensiastraat in de Pierik). Een plek om te spelen, te ontmoeten en ruimte veel groen. 

c) het aanpassen van de verkeerssituatie omwille van de veiligheid: eenrichtingsverkeer of een beter alternatief. Denk dan aan de grote hoeveelheid busjes voor personen- en vrachtvervoer die door de Korenbloemstraat rijden met hoge snelheden. Op dit moment wordt er, samen met verkeersdeskundigen, nagedacht over een passende oplossing. Dit kan ook een beter alternatief in plaats van eennrichtingsverkeer worden.

Het bovenstaande initiatief is besproken met vijftig tinten groen en de gemeente Zwolle. Zij steunen de plannen en zijn erg enthousiast! 

Steun dit initief door het te liken! Wil je meehelpen? Laat het dan vooral weten. Samen werken we aan een prachtige straat! 

 

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Dag Mark,

Dank voor het plaatsen van jouw ideëen op dit platform. Je heb contact hierover met de wijkbeheerder Andre Verhagen. Hij gaan bekijken wat er allemaal haalbaar is en neemt t.z.t. weer contact met jou op.

Geweldig om te zien dat jouw initiatief zo veel wordt ondersteund!

Mocht je vragen hebben, dan horen wij dit graag!

Met vriendelijke groet,
Natascha Daenen
Wijkmedewerker Stadsdeel Midden
 

Reacties

Beste Mark, Een mooi initiatief en zou hier graag betrokken bij willen worden, wellicht kun je contact met mij hierover opnemen, groet Raimond

Antwoord
Gepromoveerd naar Voorbereiding op 11-09-2023

Dag Mark en buurtbewoners, Wat een super initiatief! We zijn een beetje verderop in de straat ook bezig bij 109!

Antwoord

Goed initiatief! Als jullie hulp nodig hebben bij het een of ander dan help ik graag een handje mee.

Antwoord

Super initiatief! Ik zou wel graag een natuur speeltuin willen op de brede groenstrook. Daarnaast vind ik het een goed idee om de verkeersveiligheid in de straat aan te pakken.

Antwoord

Bedankt voor je reactie. Fijn dat je zo enthousiast bent over een natuurspeeltuin en het aanpakken van de (onveilige) verkeerssituatie in de straat.

Antwoord

Wat een goed plan. Met grasbetontegels voor groene parkeerplaatsen? En fruitbomen! Ik kijk er nu al naar uit

Antwoord

Heel goed idee! Nemen we zeker mee. Fijn dat je zo enthousiast bent! :)

Antwoord

Top idee!

Antwoord

🙏🙏

Antwoord

🙏🙏

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 25-06-2023