Vergroening en aanpassing verkeerssituatie Korenbloemstraat (Pierik)

Beste (buurt)bewoners, 

Het afgelopen jaar hebben wij - een aantal enthousiaste buren in de Korenbloemstraat - nagedacht over het vergroenen van de straat. Het is tijd voor een straatbeeld die past bij deze tijd. Want wie wil nou geen groen in de wijk? En voldoende ruimte voor ontspanning en om elkaar te ontmoeten?

Het plan (zie bijlage) bestaat uit drie onderdelen:

a) het planten van bomen en het aanleggen van groenstroken in de Korenbloemstraat (eerste deel gezien vanaf de Hortensiastraat in de Pierik)

b) het aanpassen van de brede groenstrook achter de container (t-splitsing begin Korenbloemstraat gezien vanaf de Hortensiastraat in de Pierik). Een plek om te spelen, te ontmoeten en ruimte veel groen. 

c) het aanpassen van de verkeerssituatie omwille van de veiligheid: eenrichtingsverkeer of een beter alternatief. Denk dan aan de grote hoeveelheid busjes voor personen- en vrachtvervoer die door de Korenbloemstraat rijden met hoge snelheden. Op dit moment wordt er, samen met verkeersdeskundigen, nagedacht over een passende oplossing. Dit kan ook een beter alternatief in plaats van eennrichtingsverkeer worden.

Het bovenstaande initiatief is besproken met vijftig tinten groen en de gemeente Zwolle. Zij steunen de plannen en zijn erg enthousiast! 

Steun dit initief door het te liken! Wil je meehelpen? Laat het dan vooral weten. Samen werken we aan een prachtige straat!