De Vondeltunnel X PEC Zwolle

De Vondeltunnel

De fietsverbinding tussen Berkum en de Wipstrik, de Vondeltunnel.
Op dit moment is de Vondeltunnel een vrij donkere en grauwe tunnel. Inmiddels vind je in Zwolle veel tunnels, waar het initiatief is genomen om deze te voorzien van kunst. De beste manier om een tunnel goed aan te pakken. Dit initiatief zouden wij daarom graag voort willen zetten in de Vondeltunnel.

De Vondeltunnel wordt door vele bezoekers van PEC Zwolle gezien als dé verbinding naar het stadion. Met beelden van PEC Zwolle en de blauw-witte kleuren van de stad, hopen wij de tunnel een nieuw gezicht te kunnen geven.
Daarbij is met name de wens voor nieuwe, heldere verlichting in deze tunnel erg groot. Dit alles zal zorgen voor een veiliger gevoel bij de doorgang door de Vondeltunnel.

De invulling van de kunst zal door de hand van Zwolse kunstenaars gedaan worden. Het doel: veilig bewegen door de Vondeltunnel, terwijl je beelden van met name PEC Zwolle bewondert.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Voor degenen die dit initiatief volgen: In overleg met Janiek van PEC is besloten het idee van de muurschilderingen uit het traject van een buurtinitiatief te halen. Bij nader inzien is het daar niet geschikt voor. We gaan nu een ander traject doorlopen waarin een ontwerp van PEC, hopelijk in samenwerking met andere sportclubs uit Oosterenk/Wipstrik/Berkum,  beoordeeld wordt door de gemeente op geschikheid.  

Dag deelnemers van dit initiatief, leuk dat jullie je hebben aangemeld! Met PEC heb ik vandaag gesproken over het plan van aanpak. Kunstenaars gaan samen met een klankbordgroep van Wipstrikkers aan de slag met het ontwerp van de muurschildering. PEC houdt jullie (via dit platform) op de hoogte van de voortgang. Mocht je iets mee willen geven voor het ontwerpproces deel dat dan op deze site. Zo zie ik bij de reacties een oproep om ook het Openluchtbad een plek te geven in het ontwerp. Mooie input!

Groeten van Ilse

Wat veel enthousiasme en aanmeldingen als deelnemer van dit initiatief! 

Ik ga met Janiek bepalen hoe de vervolgstappen gaan. 

Via dit kanaal houden we belangstellenden op de hoogte. 

Groeten Ilse 

Hoi Janiek, 

Super leuk dat jullie met dit idee de tunnel onder de Ceintuurbaan verfraaien en hiermee de tunnel omtoveren naar een kleurrijke plek waar fietsers en voetgangers dagelijks van gebruik maken. 

We hebben elkaar een tijd geleden gesproken over dit idee. In dat gesprek gaf ik aan dat betrokkenheid van de omgeving / bewoners Wipstrik gewenst is. Het is een tunnel die in hun woonomegving ligt. Naast PEC moet ook Wipstrik zich herkennen in de beeltenissen die op de tunnelwand komen.  

Om meedenkers uit Wipstrik te werven plaats ik dit idee op ons Facebook en Twitter account. Hebben jullie ook een mogelijkheid om mensen uit Wipstrik op te roepen? Wipstrikkers kunnen zich aanmelden door gebruik te maken van de button "neem deel aan dit initiatief" (onder "Deelnemers") 

Zullen we elkaar binnenkort telefonisch even spreken? 

Groeten Ilse 

 

Reacties

Hoi allemaal, Allereerst allemaal bedankt voor jullie interesse en deelname aan dit initiatief! Super leuk om zoveel positieve berichten te ontvangen. Inmiddels hebben Ilse en ik contact gehad over de verdere procedure. Binnenkort zullen wij de (door de gemeente samengestelde) klankbordgroep uitnodigen om het plan te bespreken. Alle deelnemers zullen we uiteraard ook op de hoogte brengen van de ontwikkelingen. Wij hopen snel weer iets van ons te kunnen laten horen!

Antwoord

Super idee!

Antwoord

Ik maak er dagelijks gebruik van en het is zeker niet de fraaiste en schoonste tunnel in Zwolle. Er ligt ook vaak glas en viezigheid. Ook veel McDonald’s-afval rondom en in de tunnel. Aan de berkumzijde ligt de stoep en het fietspad parallel naast de tunnel (voor CSE) er hopeloos verwaarloosd bij. Zo mooi zijn als het hele gebied een opknapbeurt krijgt en PEC daarna ook de verantwoordelijkheid van het onderhoud op zich neemt om het mooi en netjes te houden.

Antwoord

Hoi Hans, dank Hans voor jouw reactie op MijnWijk. Het initiatief van PEC draagt bij aan jouw verzoek om de tunnel een metamorfose te geven. Voor meldingen over de openbare ruimte zoals de staat van de tegelverharding en het zwerfafval kun je een melding doen bij de gemeente Zwolle (www.zwolle.nl/melding of bellen naar 14038). Wist je dat veel Zwollenaren zich inzetten voor het schoonhouden van onze stad? Bij wijkservicepunten (adressen staan op www.zwolle.nl/wijken) halen mensen een gratis MooiSchoonpakket (grijper, handschoenen en vuilniszakken). Zo werken we samen aan een schone stad.

Antwoord
Gepromoveerd naar Voorbereiding op 19-01-2023

Top idee!! Fiets er zelf altijd doorheen kan wel wat sfeer gebruiken.

Antwoord

Fantastisch idee. Muurschilderingen ( Dennie Boxem heeft vast goede ideeen) en extra verlichting is een pré. Ik stem voor 👍

Antwoord

Een heel leuk initiatief! En hoe leuk zou het zijn wanneer ‘Het Zwolse Openluchtbad’ ook een ‘plekje’ kan krijgen in het geheel. Als Berkummer is de Vondeltunnel tevens dé verbinding naar dit prachtige rijksmonument.

Antwoord

Fantastisch idee!

Antwoord

Mooi idee!

Antwoord

Leuk idee Janiek.

Antwoord

Het is nu een viezige grauwe tunnel dus een opknapbeurt lijkt me een goed idee. Als buurtbewoner en pec fan lijkt me dit een mooi plan. Wel zou ik graag meer aandacht (ook vanuit pec en gemeente) willen voor de (jonge) fietsers die langs deze route gaan en iets verderop bij de parkeerplaats uit/inrit van het stadion. Het gaat daar met grote regelmaat mis, menig kind is hier al aangereden. Het is een gevaarlijk punt.

Antwoord

Wat een feest om straks elke dag door heen te mogen fietsen!

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 02-01-2023