Natuurlijke speelplaats Kerkweg

Het idee om op de gemeentestrook van het veld van de Berkumstede een natuurlijke speeltuin te realiseren. Of het groen verder uit te breiden met klimbomen, zodat de kinderen daar kunnen spelen en hutten kunnen bouwen. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

We hebben elkaar 2 weken voor het eerst gesproken over jullie ideeën. Jullie gaan nu werken aan een moodboard. Die wordt gebruikt om de buurt en de gemeente mee te nemen in de mogelijkheden die jullie voor je zien. Eind juni denkt een gemeentelijke ontwerper met jullie mee over de inrichting van de groene zone (zie foto rood omrand). Wordt vervolgd. 

Groeten Ilse 

Groene Burendag in september!

Op 27, 28 en 29 september is het dit jaar weer nationale burendag. Samen met je buren kan je tal van leuke en nuttige activiteiten organiseren voor jong en oud. Het Oranjefonds stimuleert dit door middel van een financiële bijdrage.

Om je te helpen jouw groene burendag tot een succes te maken kun je op 10 juni tussen 16.00 uur en 20.00 uur bij de Nooterhof aan de Goertjesweg 3 in Zwolle langskomen. Zij helpen je met vragen en geven je tips voor het vergroenen van je buurt, maar kunnen je ook gelijk helpen met de subsidie aanvraag voor Groene Burendag bij het Oranjefonds. Kom je langs?https://groeneloperzwolle.nl/najaarsactie/

Dag Wendy, 

Excuus dat ik verlaat reageer op jouw leuke idee om een natuurlijke speelplek en gezellige ontmoetingsplek voor jong en oud te realiseren. 

Ik zie dat er enthousiaste reacties zijn. Daarom kom ik graag met jullie in contact om in een gesprek jullie ideeën te horen. 

Binnen twee weken neem ik contact met je op. 

Groeten Ilse

Reacties

Gepromoveerd naar Voorbereiding op 15-03-2024

Wat een leuk idee! Ik deel de mening ook zeker dat er voor de jeugd niet heel veel bijzondere plekken zijn dus dit is een mooi initiatief! Is dit plan meer voor de jonge jeugd of ook wel voor de leeftijd 12+?

Antwoord

Hoi Mirjam, Daar hebben we eigenlijk nog niet goed over nagedacht. Voor nu denk ik, jonge kinderen en ouderen.

Antwoord

Voor ideeën kunnen jullie altijd bij ons aan de Celebesstraat komen kijken naar onze groenstrook. Daar hebben we in samenwerking met de gemeente (Ilse Bloemhof) een natuurspeelplaats, moestuin en ontmoetingsplek gerealiseerd.

Antwoord

Dank je wel Winnie. We gaan zeker kijken!

Antwoord

Heel mooi plan!

Antwoord

Dank je wel.

Antwoord

Super. Kerkweg is druk met auto s . Er wonen veel kinderen aan de kerkweg. Fijn als ze een veilige groene plek hebben om te spelen.

Antwoord

Precies, en de ruimte is er.

Antwoord

Wat leuk voor de kinderen die deze straat/buurt rijk is! Onze kinderen zouden van een dergelijke speelgelegenheid zeker gebruik maken.

Antwoord

Leuk hè, Eva. Denk ook dat er veel gebruik van gemaakt zou worden.

Antwoord

Zie mogelijkheden, ouderen die tijdens het spelen en zien van de kinderen gezellig er bij komen, voor een praatje ofzo. Heel leuk initiatief!

Antwoord

Precies José.

Antwoord

Dit is een geweldig plan. En hoe leuk is het voor de ouderen als zij de kinderen vanuit hun appartement kunnen zien spelen. Ook is er in Berkum erg weinig buitenspeel gelegenheid buiten de speeltuin bij de weyenbelt om..

Antwoord

De combi van spelen, groen en vermaak voor de ouderen zit hier ook zeker achter. Dank je wel voor je reactie.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 06-03-2024