Innovatief ontwerp voor de grasstrook van de Celebesstraat

 

Dit idee is opgesteld op een gezellige zondagavond waarbij veel buren vanuit de Celebesstraat bij elkaar zijn gekomen (op gepaste afstand) om te kijken naar een oplossing voor de grasstrook die zich voor de Celebesstraat bevindt. Deze strook wordt moment door bijna iedereen ontweken omdat die alleen wordt gebruikt als uitlaatveldje. Ook hebben wij geconstateerd dat er geen speelmogelijkheid is voor kinderen in de buurt. 

De speelmogelijkheden die er nu in de buurt zijn, liggen een paar straten verderop.

Juist nu onze buurt steeds kinderrijker wordt vinden wij het allen belangrijk dat dit in ons deel ook aanwezig is.

 

Weinig bewoners van de straat hebben de mogelijkheid om hun fietsen in een schuur te zetten. Hierdoor worden fietsen op de stoep, voor de woning gezet. 

Dit belemmert de doorgang van het voetpad waardoor voetgangers, kinderwagens, rollators, rolstoelen regelmatig gebruik moeten maken van de weg.  Dit vinden wij niet wenselijk en zorgt voor irritatie.

 

Graag zouden wij in samenwerking met de gemeente aan bovenstaande punten wat willen doen. Wij voelen ons verantwoordelijk voor onze buurt/straat en zijn het aanzicht van de Indische buurt.

Initiatiefnemer
Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

Hierbij een terugkoppeling van het locatiebezoek met Verkeer en Groen. Zij onderzoeken of de struiken richting de Meppelerstraatweg kunnen. Nu ligt het gras waar jullie graag zelf als buurt iets mee willen achter de struiken en langs een drukke weg. Dat lijkt niet logisch en ook onveilig voor de kids. Het kan even duren. Op 26 nov weet ik meer. @Winnie, Zullen wij de 27ste elkaar bellen? Groeten Ilse

Ik begrijp dat jullie ideeën met foto’s verder zijn uitgewerkt. Ik heb ze gezien en dat ziet er goed uit! @Winnie, Wil je het bestand toevoegen aan de bestanden van mijnwijk? Nadat mijn collega’s van verkeer en groen bij jullie in de straat zijn geweest (zie vorig bericht) neem in contact op welke vervolgstappen logisch zijn. Het is allemaal wat lastiger omdat we vanwege corona nu met maar twee personen buiten mogen zijn. Tot gauw, Ilse

Ik begrijp dat jullie ideeën met foto’s verder zijn uitgewerkt. Ik heb ze gezien en dat ziet er goed uit! @Winnie, Wil je het bestand toevoegen aan de bestanden van mijnwijk? Nadat mijn collega’s van verkeer en groen bij jullie in de straat zijn geweest (zie vorig bericht) neem in contact op welke vervolgstappen logisch zijn. Het is allemaal wat lastiger omdat we vanwege corona nu met maar twee personen buiten mogen zijn. Tot gauw, Ilse

Hoi Winnie en buren, ik wil je laten weten dat ik binnenkort met een verkeerskundige en groenontwerper bij jullie straat ga kijken. Dan bespreken we hoe jullie initiatief mogelijk is in een groene strook die onderdeel uitmaakt van de Zwolse hoofdgroenstructuur. Zijn jullie nog verder gekomen met een moodboard of inspiratiebord waarin jullie ideeen met foto’s duidelijk worden? Laten jullie mij weten wanneer jullie die gereed hebben? Dan maken we een afspraak om een vervolgstap te bespreken. Groeten Ilse

Beste Winnie, gisteren hebben we samen met jouw buren op straat gesproken over jullie ideeen voor de straat. Jullie hebben mij de handtekeningenlijst overhandigd. Met deze handtekenigen heb ik het aantal hartjes voor jullie idee opgeplust. De buurt is enthousiast. We hebben afgesproken dat ik kijk naar de "Groene Kaart". De kaart geeft aan dat jullie straat en de Meppelstraatweg onderdeel is van de hoofdgroenstructuur. Betekent dat het groen een bepaalde uitstraling heeft en we voor buurtinitiatieven in nauw overleg met een groenontwerper/-adviseur aan de slag gaan. Zodra ik mijn college gesproken heb neem ik contact met je op. Jullie maken een moodboard met foto's van internet die aangeven hoe jullie het speelplekje en ontmoetigsplekje + fietsenstalling voor jullie zien.

Beste Winnie, Wat fijn dat je actief meedenkt over de wijk! Om erachter te komen of meer mensen dit een goed idee vinden, is het belangrijk dat het initiatief voldoende ondersteuning krijgt. Spoor wijkgenoten via de "deel dit initiatief" knop aan om jouw initiatief te steunen door een hartje uit te delen op MijnWijk en ga eventueel op zoek naar mensen die willen deelnemen aan dit initiatief. Wil je meer weten hoe het daarna verder gaat, kijk dan op de pagina Ideeën https://mijnwijk.zwolle.nl/handleiding. We zien elkaar 17 September. Het zou mooi zijn als dan op MijnWijk meer hartjes/reacties of deelnemers bij dit initiatief staan. Succes! Met vriendelijke groeten, Ilse Bloemhof (wijkbeheerder stadsdeel oost)

Reacties

Ons Moodboard probeer ik op deze pagina te zetten bij: "bewerk informatie", maar bij het uploaden van het PDF-bestand geeft hij een foutmelding aan. Is er een andere mogelijkheid waarop ik ons Moodboard kan toevoegen aan onze pagina?

Antwoord

Op naar de uitvoering 😃

Antwoord
Gepromoveerd naar Voorbereiding op 18-09-2020

Ik denk dat dit een geweldig idee is het aangezicht zal er een stuk vrolijker en netter op worden. En voor de buurt perfect om elkaar wat beter te leren kennen. Er voor elk wat wils .

Antwoord

Leuk idee! Mooie plattegrond!

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 24-08-2020