Vergroeningsproject van Ummenstraat en Radewijnsstraat – Diezerhof Zwolle

De grasvelden aan de van Ummenstraat en Radewijnsstraat zijn aangelegd op bouwgrond, groeien niet of nauwelijks, en voegen niks toe aan zowel de biodiversiteit als aan de sociaal-maatschappelijke dimensie. 
 
Daarnaast is het merkbaar dat door de klimaatverandering ook onze wijk vaker te maken heeft met stortregens of juist langere drogere en hete periodes. Het planten van inheemse planten, die goed en diep wortelen, draagt bij aan een betere waterafvoer en doorlating. Daarnaast draag het vergoenen van de wijk bij aan het verminderen van hittestress in de wijk tijdens warme en droge perioden.

Vanuit de bewoners is er in 2020 een groencommissie gestart om diverse vergroeningsprojecten te realiseren. Zo zijn er in de afgelopen drie jaar projecten gerealiseerd van groendaken plaatsen op de schuren, gefaseerd drie borders aanleggen op de binnenplaats met inheemse planten en het project lantaarnpalen op de binnenplaats laten beklimmen met klimplanten. 
 
Een nieuwbouwbuurt met een hart vol groen dus! 
 
Vanuit deze groencommissie zet een afvaardiging van vier bewoners zich vanaf zomer 2023 in, op het voorbereiden, optimaliseren en realiseren van een projectplan ter vergroening van de grasvelden aan de van Ummenstraat en Radewijnstraat. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

Groene Burendag in september!

Op 27, 28 en 29 september is het dit jaar weer nationale burendag. Samen met je buren kan je tal van leuke en nuttige activiteiten organiseren voor jong en oud. Het Oranjefonds stimuleert dit door middel van een financiële bijdrage.

Om je te helpen jouw groene burendag tot een succes te maken kun je op 10 juni tussen 16.00 uur en 20.00 uur bij de Nooterhof aan de Goertjesweg 3 in Zwolle langskomen. Zij helpen je met vragen en geven je tips voor het vergroenen van je buurt, maar kunnen je ook gelijk helpen met de subsidie aanvraag voor Groene Burendag bij het Oranjefonds. Kom je langs?https://groeneloperzwolle.nl/najaarsactie/

Dag Ingrid, 

Dank voor het delen van jullie initiatief op MijnWijk. Jullie zijn goed bezig in het mooier, groener en duurzaam leefbaar maken van jullie woonomgeving; complimenten! 

Het ontwerp atelier in het Alevitisch Cultureel Centrum najaar 2023 was goed bezocht. Jullie hebben met de input vanuit de buurt nu een plan/ontwerp gemaakt. Inmiddels heb ik een subsidieverzoek voor de realisatie hiervan ontvangen. Jullie krijgen binnenkort bericht van Hanneke of mij. 

Je kunt deze pagina met jullie idee via de knop in de linker kolom "deel dit initiatief" verspreiden in de buurt. Zo kan iemand het liken, er op reageren of het proces van een afstand volgen. 

Groeten, Ilse Bloemhof 

Reacties

Gepromoveerd naar Voorbereiding op 19-02-2024
Initiatief is geplaatst op 12-02-2024