Vergroeningsproject van Ummenstraat en Radewijnsstraat – Diezerhof Zwolle

De grasvelden aan de van Ummenstraat en Radewijnsstraat zijn aangelegd op bouwgrond, groeien niet of nauwelijks, en voegen niks toe aan zowel de biodiversiteit als aan de sociaal-maatschappelijke dimensie. 
 
Daarnaast is het merkbaar dat door de klimaatverandering ook onze wijk vaker te maken heeft met stortregens of juist langere drogere en hete periodes. Het planten van inheemse planten, die goed en diep wortelen, draagt bij aan een betere waterafvoer en doorlating. Daarnaast draag het vergoenen van de wijk bij aan het verminderen van hittestress in de wijk tijdens warme en droge perioden.

Vanuit de bewoners is er in 2020 een groencommissie gestart om diverse vergroeningsprojecten te realiseren. Zo zijn er in de afgelopen drie jaar projecten gerealiseerd van groendaken plaatsen op de schuren, gefaseerd drie borders aanleggen op de binnenplaats met inheemse planten en het project lantaarnpalen op de binnenplaats laten beklimmen met klimplanten. 
 
Een nieuwbouwbuurt met een hart vol groen dus! 
 
Vanuit deze groencommissie zet een afvaardiging van vier bewoners zich vanaf zomer 2023 in, op het voorbereiden, optimaliseren en realiseren van een projectplan ter vergroening van de grasvelden aan de van Ummenstraat en Radewijnstraat. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

Reacties

Initiatief is geplaatst op 12-02-2024