Lortzinghof vergroent en verbindt

Bewoner Vincent Wever van de Lortzinghof in de Muziekwijk in Holtenbroek is heel tevreden over zijn buurt en laat dat weten op MijnWijk: “Wij wonen in een leuke, autovrije straat met een keur aan bewoners: jongeren, ouderen, alleenstaanden en gezinnen. Er is veel onderling contact.”

Dat goede buurtcontact is onder meer gekomen doordat zij samen van de versteende steeg een groene oase hebben gemaakt. “We hebben zelf de handen uit de mouwen gestoken en zijn ook verantwoordelijk voor het onderhoud”, aldus Vincent.

Maar er zijn meer verbeteringen gerealiseerd. Door de groene omgeving zijn fietsers en scooters minder hard gaan rijden, kunnen kinderen veiliger spelen, wordt het er minder heet en stroomt regenwater bij hevige buien sneller de grond in.

Monique Wiegers is wijkbeheerder van Holtenbroek, Aa-landen en Haerst-Tolhuislanden. “Het ontwerp voor de groene oase hebben we samen met de bewoners gemaakt. Daarvoor zijn we een aantal keren bij elkaar gekomen. Het delen van ideeën kan nu ook met MijnWijk. Zo kunnen we een bijeenkomst voorbereiden en alle ideeën die op MijnWijk geplaatst zijn bespreken. Dat scheelt tijd en bewoners die het wat moeilijker vinden om het woord te nemen, kunnen zo volwaardig meedenken.”

Meer over de Lortzinghof