adopteren groenstrook voor huizenblok

Recent hebben we met veel plezier en gezamenlijke inspanning onze schuurtjes en uitbouw vergroend. Niet alleen mooi voor het oog, maar vooral ook voor de biodiversiteit en het klimaat. 
Een mooie ervaring en aanleiding om te kijken waar/hoe we onze leefomgeving nog meer kunnen vergroenen. Hierbij ligt er het initiatief om de groenstrook voor ons huizenblok aan te kleden. 

Graag willen we een deel van het grasveld adopteren en beplanting aanbrengen, bv over de gehele lengte naast het trottoir bij de auto`s 

Dit willen we doen omdat:
* we daarmee bijdragen aan een groenere wijk en een betere biodiversiteit
* het een mooiere en veiligere plek is voor de kinderen om te spelen.
* het een mooier uitzicht en aanblik geeft 

Vanuit de bewoners is er voldoende draagvlak om het initiatief te organiseren. Is er vanuit de gemeente Zwolle financiele ondersteuning mogelijk om onze ideeën te realiseren? 

 

Initiatiefnemer
Deelnemers

Reacties van de gemeente

Beste buurtbewoners, Wat mooi dat we een go op het ontwerp en het beplantingsplan hebben. Het beplantingsplan voor vastplanten, heesters en bomen heb ik ook op toegevoegd op deze site. Vooralsnog koersen we voor het aanplanten op zaterdag 24 april. Ik hoop jullie allemaal dan te zien en samen de beplanting aan te brengen.

Beste Buurtbewoners, De door Andrea gemaakte ontwerpen heb ik op deze pagina toegevoegd en ook via mail naar jullie verzonden. Andrea heft een strakke en een meer glooiende variant gemaakt. Daarnaast heeft ze een poster met sfeerbeelden van beplantig gemaakt. We hopen dat de schetsen overeenkomen met wat jullie voor ogen hadden. We zijn benieuwd naa jullie reactie.

Beste allemaal, door de cornamaatregelen (thuisonderwijs) heeft Andrea minder uren beschikbaar om ontwerpen te maken. We streven er naar om het concept ontwerp eind februari klaar te hebben en het met jullie te kunnen delen. We hebben dan nog voldoende tijd om de grondwerk te doen en de vaste platen aan te planten. We hopen op jullie begrip en een mooi voorjaar waarin we aan de slag kunnen.

Beste initiatiefnemers, afgelopen maandag hebben we met jullie gesproken over de ideeën voor de groenstrook. Mijn collega Andrea Freund is groenadviseur en gaat met jullie input een voorstel maken voor de inrichting. Zodra Andrea het voorstel klaar heeft kunnen jullie deze voorleggen aan de buurtgenoten. De verwachting is dat Andrea eind januari het voorstel met jullie kan delen.

Beste initiatiefnemers, afgelopen maandag hebben we met jullie gesproken over de ideeën voor de groenstrook. Mijn collega Andrea Freund is groenadviseur en gaat met jullie input een voorstel maken voor de inrichting. Zodra Andrea het voorstel klaar heeft kunnen jullie deze voorleggen aan de buurtgenoten. De verwachting is dat Andrea eind januari het voorstel met jullie kan delen.

Beste Marijke en actieve buurtbewoner, we hebben elkaar 14 November via teams gesproken en jullie plannen doorgenomen. Op 14 December hebben we een nieuwe afspraak staan om terplekke met mijn collega groenadviseur Andrea Freund te kijken naar de mogelijkheden en kijken Andrea met jullie input tot een ontwerp kan komen. Ook heb ik jullie informative toegestuurd over de aanleg van geveltuintjes. Op www.zwolle.nl/geveltuintje vinden jullie informative over o.a. spelregels en plantadvies. Leuk om met julle een volgende fase in te gaan.

Beste Marijke Wat fijn dat jullie actief meedenken over het verbeteren van de buurt! Mooi dat jullie al medestanders in de buurt gevonden hebben. Vraag hen hier op MijnWijk het idee te liken. Zo zien anderen hoeveel bewoners achter het idee staan. Vrijdag 13 November hebben we een afpraak om jullie initiatief online te bespreken. Met vriendelijke groeten, Monique Wiegers

Reacties

Hoi Monique en Andrea, Super bedankt voor jullie fantastische hulp en begeleiding van onze aanvraag. We zijn enorm blij met jullie hulp en steun in deze. 24 april gaan we met zijn allen de aanplant verzorgen wat een gezellige dag beloofd te worden. Iedereen is welkom om het resultaat te komen bekijken en we hopen dat we meer mensen hiermee op ideeën brengen. Namens de Handellaan blok 10 een groot compliment!

Antwoord
Gepromoveerd naar Voorbereiding op 21-01-2021

Mooi initiatief. Fijn dat jullie dit oppakken. Het zou super zijn als de buurt nog groener wordt en de kinderen ook veilig kunnen spelen aan de voorkant. Wij willen trouwens ook zelf graag de handen uit de mouwen steken om dit te realiseren!

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 02-11-2020