adopteren groenstrook voor huizenblok

Recent hebben we met veel plezier en gezamenlijke inspanning onze schuurtjes en uitbouw vergroend. Niet alleen mooi voor het oog, maar vooral ook voor de biodiversiteit en het klimaat. 
Een mooie ervaring en aanleiding om te kijken waar/hoe we onze leefomgeving nog meer kunnen vergroenen. Hierbij ligt er het initiatief om de groenstrook voor ons huizenblok aan te kleden. 

Graag willen we een deel van het grasveld adopteren en beplanting aanbrengen, bv over de gehele lengte naast het trottoir bij de auto`s 

Dit willen we doen omdat:
* we daarmee bijdragen aan een groenere wijk en een betere biodiversiteit
* het een mooiere en veiligere plek is voor de kinderen om te spelen.
* het een mooier uitzicht en aanblik geeft 

Vanuit de bewoners is er voldoende draagvlak om het initiatief te organiseren. Is er vanuit de gemeente Zwolle financiele ondersteuning mogelijk om onze ideeën te realiseren? 

 

Initiatiefnemer
Deelnemers

Reacties van de gemeente

Beste Marijke en actieve buurtbewoner, we hebben elkaar 14 November via teams gesproken en jullie plannen doorgenomen. Op 14 December hebben we een nieuwe afspraak staan om terplekke met mijn collega groenadviseur Andrea Freund te kijken naar de mogelijkheden en kijken Andrea met jullie input tot een ontwerp kan komen. Ook heb ik jullie informative toegestuurd over de aanleg van geveltuintjes. Op www.zwolle.nl/geveltuintje vinden jullie informative over o.a. spelregels en plantadvies. Leuk om met julle een volgende fase in te gaan.

Beste Marijke Wat fijn dat jullie actief meedenken over het verbeteren van de buurt! Mooi dat jullie al medestanders in de buurt gevonden hebben. Vraag hen hier op MijnWijk het idee te liken. Zo zien anderen hoeveel bewoners achter het idee staan. Vrijdag 13 November hebben we een afpraak om jullie initiatief online te bespreken. Met vriendelijke groeten, Monique Wiegers

Reacties

Mooi initiatief. Fijn dat jullie dit oppakken. Het zou super zijn als de buurt nog groener wordt en de kinderen ook veilig kunnen spelen aan de voorkant. Wij willen trouwens ook zelf graag de handen uit de mouwen steken om dit te realiseren!

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 02-11-2020