Baas & Hond in het Azaleapark

Baas & Hond in het Azaleapark

Veel hondenbezitters uit Assendorp laten hun hond uit in het Azaleapark. Het tijdens het hond uitlaten andere wijkbewoners ontmoeten, is (zeker in coronatijd) een leuk contactmoment. Een kleine inventarisatie leert dat minimaal 30 bazen en hun honden op verschillende tijdstippen het park voor hun  dagelijkse uitlaatrondjes kiezen. De gesprekken die hondenbaasjes met elkaar en met omwonenden van het park over hun hond voeren, leveren vaak interessante verhalen op. Als je meer weet van elkaars achtergronden dan is de drempel om in gesprek te gaan lager dan als dat niet het geval zou zijn. Voor sommige mensen dreigt door corona een sociaal isolement. Dit project kan er aan meewerken dat de kans daarop kleiner is. 

Het idee

Het idee is om de verhalen van de hondenbezitters over hun hond op papier te zetten en uit te geven als boekje. Aan verschillende mensen uit de omgeving van het Azaleapark is gevraagd naar hun mening over dit idee en men reageerde enthousiast en wil graag meewerken.

Hondenpoep

Niet alles aan honden uitlaten in het Azaleapark is leuk. Dat geldt zeker voor de omwonenden. Want aan honden kleeft nu eenmaal het hondenpoep issue. Hoewel de meeste hondenbazen de hondendrollen netjes in de vuilnisbak deponeren, geldt dat niet voor iedereen. Dat levert vervelende situaties op, vooral omdat er veel kinderen spelen in het Azaleapark. Ook reageren niet alle honden (en bazen…) even goed op elkaar als ze elkaar tegenkomen. Als je op de hoogte bent van elkaars verhaal ontstaat er vaak meer begrip.

Uitreiking bij heropening Azaleapark

De komende maanden wordt het Azaleapark her ingericht. Naar verwachting is in het voorjaar van 2022 de heropening. Dat moet natuurlijk gevierd worden! En iets vieren, dat doe je met cadeautjes. 

Het idee is om bij de heropening van het Azaleapark zowel de omwonenden van het park als alle hondenbazen een exemplaar van het boekje Baas & Hond in het Azaleapark te geven. Bovendien zullen alle deelnemende hondenbezitters een digitale versie van het fotoportret met hun trouwe viervoeter ontvangen. 

Locatietheater

De in Assendorp gevestigde theatergroep Firma Weyland heeft onlangs een nieuwe voorstelling gemaakt, getiteld : Hundjun. Dit toneelstuk gaat over een hond. Zij zijn gepolst om bij de uitreiking van het boekje Baas & Hond, delen uit deze voorstelling te spelen. Locatietheater bij de heropening van het Azaleapark, hoe leuk is dat?