Bewegend Spelen

Steeds meer zijn kinderen actief met steppen, fietsen of skateboard. Als ik in mijn buurt (omgeving Boorn) kijk zie ik heel veel leuke speeltuintjes maar deze zijn vooral gericht op kleine kinderen (of het is een kattenbak). Wat ik mis is dat er wat is voor de doelgroep dat actief wil zijn en dat voor jong en oud leuk is, dus een breder bereik in leeftijd. Nu fietsen en steppen de kinderen langs de auto's over de stoep en veel meer speelterrein is er niet. Door te zien hoe het in andere wijken buiten Zwolle kan ben ik op het volgende idee gekomen.

Waarom niet de oude crossbaan om toveren tot een mooie pumptrackbaan of een andere mogelijkheid om er te kunnen fietsen, steppen of  skateboarden. Liefst wel met behoud van zoveel mogelijk groen, maar met de aanpassing van deze activiteit, plaatsen van bankjes en behoud van groen (en liefst nog schoon water in de sloot) kan dit een hele mooie parkomgeving worden dat mensen samen brengt en kinderen meer laat bewegen. Nu wordt het soms als crossbaan gebruikt maar met minder weer is het al modder bende en als uitlaatplek voor honden. Ik denk dat hier meer parkomgeving uitgehaald kan worden dat mensen samenbrengt.

Juist nu het college van B en W het actieplan Zwolle wereldfietsstad formuleert, kan dit juist de centrale plek zijn om kinderen meer te stimuleren voor fietsen en steppen. Dit komt niet alleen ten goede van de kinderen in de AA-landen, maar dit kan ook kinderen trekken vanuit Holtenbroek door de centrale ligging.

Steeds meer wordt er gestimuleerd om kinderen meer te laten bewegen, dit is een idee wat daar in bijdraagt. 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

Beste Yvonne, Bedankt voor het indienen van je initiatief! Leuk idee! Het is nu belangrijk om draagvlak voor je plan te gaan creeren. Dat kan door het verzamelen van hartjes en wellicht meer deelnemers. Wanneer er voldoende draagvlak is, kom ik graag met jullie in gesprek. Misschien wel goed om alvast mee te geven dat mocht er een bijdrage mogelijk zijn vanuit de gemeente er waarschijnlijk ook nog geld uit andere bronnen moet komen (subsidies, buurtacties etc). Goed om hier ook alvast over na te denken, het blijft immers een buurtinitiatief dus jullie zijn aan zet. Ik hoop tot gauw! Met vriendelijke groet, Monique Wiegers

Reacties

Initiatief is geplaatst op 29-06-2021