Bloemenlinten in Berkum

In de bestaande grasstroken willen we bloemenmengsels inzaaien om de biodiversiteit te vergroten.

We denken aan de Lorentzlaan, Reviuslaan, Boerendanserdijk, Kranenburgweg, Erasmuslaan, Berkenlaan, Palmenlaan/Prunuspark, Van Leeuwenhoeklaan en Nobelpad.

Via opmerkingen kunt u nog meer plaatsen aanmelden voor een bloemenlint

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Dag initiatiefnemers, 

Dank voor het delen van jullie kleurrijke idee om als Berkumers bloemlinten in Berkum aan te leggen. 

Ik heb inmiddels een van jullie kort gesproken en afgesproken dat we binnenkort elkaar spreken om het idee verder uit te werken. 

Voor nu is het belangrijk dat de Berkumers hun enthousiasme voor jullie idee laten zien op dit platform. Jullie kunnen door de knop "deel dit initiatief "(zie linker kolom) te gebruiken jullie buren en andere netwerken binnen Berkum attenderen op jullie idee. Ik zie de hartjes en/of reacties graag toenemen. 

Groeten Ilse Bloemhof

Reacties

Heel mooi initiatief! Zo wordt de wijk groener en mooier!!

Antwoord

Goed initiatief!

Antwoord

Super mooi initiatief! Fijn voor de bijen, vlinders en het zal de bewoners opvrolijken! Misschien ook mooi om naast zaden ook bollen te planten, deze komen ieder jaar weer terug en helpen ook de bodem. Heel fijn bij afwatering e.d.

Antwoord

Mooi initiatief zeg. Hopelijk volgen er meer!

Antwoord

Liever eetbare planten, kruiden etc. Bloemen zijn leuk maar niet echt duurzaam enz. Eetbare planten met uitleg (op beschreven borden) verbind juist. Mensen kunnen even zitten om te lezen wat ze nu eigenlijk plukken én meteen wat kruiden plukken voor thuis. Het is makkelijk, snel en verbind. Bloemen erbij is natuurlijk altijd leuk en kan ook, ze zijn mooi maar voegen behalve een mooi (tijdelijk) straatbeeld niet veel meer toe aan de wijk.

Antwoord

Hoi Sharyssa, Dat is ook een super tof idee, maar we moeten ergens beginnen en dit is een eenvoudig en kleurrijk initiatief om snel een hoop insecten aan te trekken. Er volgen nog een hoop initiatieven waar we steun van de wijkbewoners van nodig hebben. Maar ook groene ideeën zoals wat je beschrijft zijn welkom. Wil je op de hoogte blijven en meedenken? Volg ons dan op instagram of facebook bij @GroenBerkum. Vriendelijke groet, Marleen Hoekstra Commissie GroenBerkum

Antwoord

Ontzettend mooi initiatief!! Deden alle wijken dit maar 💚🌱 Veel succes, hoop dat het lukt!

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 10-01-2024