Brug Oude Wetering tbv bootjes

In Stadshagen bergen we veel water. Dit is nodig om bij hevige regenval al het water te kunnen verwerken zonder dat we natte voeten krijgen. Naast dat het dus heel belangrijk is voor onze waterveiligheid is het ook heel mooi. In de zomer kunnen we varen over de slootjes met een bootje, een sup oid en in de winter kunnen we schaatsen. De eilanden in Breecamp (West) zijn echter niet verbonden met het nieuw te bouwen gedeelte in Breecamp (Oost). Het water van Breecamp Oost zal uiteindelijk, zoals de tekeningen nu laten zien, uitmonden in de Milligerplas.

Er is nu nog een (1) obstakel welke de eilanden en de overige straten ten zuiden van de Jac. P. Thijsselaan tegen houd in verbinding naar de Milligerplas en dat is het fietspad de Oude Wetering. Hier ligt nu een betonduiker van 70cm. Als we deze kunnen vervangen voor een brug waar we onderdoor kunnen varen zal er een open verbinding voor bootjes ed komen naar de Milliger plas.

Daarnaast zal het leuk zijn als er een paar aanlegplekjes en trappetjes komen vanaf de laaggelegen voetpaden langs de Jac. P. Thijsselaan om kleine bootjes (kano's, sups oid) te water te laten of aan te kunnen meren. Zo kunnen bewoners uit de gehele wijk varen!

Het idee is om te kijken of de gemeente Zwolle en Waterschap Drents Overijsselse Delta geld ter beschikking willen stellen of dat er een mogelijkheid is voor subsidie om dit initiatief te bekostigen. 

 

Bron: Illustraties/foto's/tekeningen gemeente Zwolle www.zwolle.nl

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Hallo Gertjan,

Ik ben onlangs bij je langs geweest om aan te geven wat de vervolgstappen zijn.

Ten eerste vind ik het een geweldig idee, het zou een echte meerwaarde voor de buurt zijn! Echter, is het een zeer kostbaar plan. Kosten voor een brug of duiker lopen al gauw richting de €150.000 en een steiger kost ongeveer €10.000. 

Jullie idee wordt daarom meegenomen op de kansenkaart van het nieuwe te ontwikkelen beleidsplan rondom recreatie en groen. Daarnaast wordt de Laan der Molen ook nog aangepakt in de toekomst, ook daar brengen we het plan onder de aandacht. Misschien kunnen we werk met werk maken zeg maar.

Voor nu archiveer ik dit inititief, en zet ik het inititiatief weer op MijnWijk als we er mee verder kunnen.

Hartelijke groet,
Marjolein Geurtsen

Hallo Gertjan,

Wat een leuk initiatief! Ik zie dat je initiatief ook al veel ondersteund wordt. Ook schat je goed in dat dit een flinke klus is. Ik ga dan ook eerst even wat voorwerk doen om te kijken hoe mijn collega's erin staan en kom dan z.s.m. bij je terug!

Hartelijke groet,
Marjolein Geurtsen

Reacties

Prima initiatief!! Hoop dat het lukt. Succes!!

Antwoord

Hallo Marjolein, Dank voor je bericht. Ik wacht vol spanning af ;)

Antwoord

Ik steun deze actie volop, maar ik vrees dat er 2 bruggetjes nodig zullen zijn. ALs je nu langs het water loopt, zie je dat de Oude Wetering en verderop bij het groene grasveld een betonnen duiker ligt. Ik kan helaas geen tekening toevoegen

Antwoord

Wauw! Super tof om al jullie reacties te zien, zoveel in een korte tijd! Nu al in de top 3 van populaire acties voor een mooiere wijk ๐Ÿ’ช Ik hoop snel mijn idee verder uit te leggen aan de wijkmanager (gemeente) om daarna de balans op te maken hoe we dit verder vorm kunnen geven en of het รผberhaupt haalbaar is. Ik ben ook blij dat er een aantal mensen hebben aangegeven mij te willen helpen in het verdere traject. Dit is niet alleen fijn omdat het een van de voorwaarden is in dit traject maar ook omdat, als het doorgaat, het nog best wel eens een aardige klus kan worden. Ik kom hier hopelijk snel op terug. Ik heb er gezien alle steun het volste vertrouwen in en wacht "geduldig" op de 1e reactie van de gemeente. Enthousiaste groet Gertjan

Antwoord

Top initiatief!

Antwoord

Super gaaf idee ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ

Antwoord

Ik kan wellicht ook wat betekenen op de subsidie en sponsoring vlak.

Antwoord

Erg leuk idee๐Ÿ‘๐Ÿผ

Antwoord

Wat ontzettend leuk ๐Ÿ‘๐Ÿผ

Antwoord

Super leuk en ook een mooie extra voor de wijk om zo het water ook functioneel te maken.

Antwoord

mooi idee

Antwoord

Heel tof en een mooie toevoeging aan de wijk! Succes!

Antwoord

Top idee!

Antwoord

Top initiatief! Succes!

Antwoord

Mooi initiatief, hoop dat de gemeente wil meewerken.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 15-11-2021