Buurttuin de Wilde Wetering

Naast basisscholen de Paperclip en de Boxem worden momenteel met houtsnippers de kaders aangelegd van buurttuin de Wilde Wetering. Een buurttuin waar we met omwonenden voedsel gaan verbouwen, maar waar ook moestuinlessen genoten kunnen worden. 

Momenteel bestaat ons team uit een groep bevlogen buurtbewoners die het leuk vinden dat hun eigen kinderen leren hoe je kunt tuinieren, voedsel verbouwen, vrij kunnen bouwen of anders gewoon vooral lekker buiten spelen.

Met leerlingen van de Paperclip hebben we al ruim een jaar ervaring opgedaan met moestuinlessen en met de Boxem wordt samenwerking momenteel ook verkend.

Naast het educatieve aspect vinden we het ook leuk om samen met buurtgenoten een mooie tuin op te bouwen. Om gezamenlijk voedsel te verbouwen, de oogst waar mogelijk uit te delen of te verkopen (voor een heel schappelijk prijsje uiteraard), zodat we uiteindelijk ook wat kunnen verdienen om weer te kunnen investeren in de tuin.

En deze twee doelstellingen samen, zijn precies wat we met het stuk grond willen doen!

We zouden het leuk vinden als buurtgenomen ook willen aanhaken op een manier die bij hen past. Denk aan soms een uurtje meehelpen, twee uurtjes of langer mag ook, maar we begrijpen dat sommigen van jullie volle weken hebben waar soms een uurtje meehelpen al heel wat is.

Mocht je hier oren naar hebben, neem dan vooral even een kijkje op de website of kom anders eens langs als we bezig zijn op de tuin.

Reacties van de gemeente

Reacties

Initiatief is geplaatst op 01-04-2024