Calisthenics in Zwolle-Zuid

Dag,

Ik ben Frank Schippers, 38 jaar en geboren en getogen in Zwolle-zuid. Ik ben sportief en train al enige tijd met plezier op het Lubeckplein, waar een Calisthenics plek staat.

Doordat het er steeds drukker wordt en het niet erg groot is ben ik nieuwsgierig of zoiets ook te realiseren is in Zwolle-Zuid, bij voorkeur in de Gerenlanden, bijvoorbeeld in het Gerenpark.

Ik verneem graag jullie reactie. Alvast hartelijk dank voor de aandacht.

Groet,

Frank

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

ZAC heeft de afgelopen periode goed nagedacht, samen met (wijk)partners over de ambities op en rond het sportpark. Dit initiatief zou daar zeker een plek in kunnen krijgen. Na de zomer wordt dat vervolg concreter. Wordt dus vervolgd!

Goedemiddag Frank,

Mooi plan, dat prima past bij de uitgangspunten voor Zwolle-Zuid, 'groen, gezond en ontmoeten'. Jammer dat er nog niemand op aanhaakt. Ik denk dat het een goed idee is om breder te kijken dan de Geren(landen). Bij sportpark Jo van Marle verwacht ik op afzienbare termijn ontwikkelingen waar dit initiatief prima op mee zou kunnen liften. Heb je daar zelf al contacten?

Reacties

Het park in Ittersumerbroek zou zich hier ook voor kunnen lenen. T.h.v. de moestuinen en de jongerenplek. Dan heb je ook automatisch wat toezicht op de jeugd.

Antwoord

Succes Frank!

Antwoord

Hallo Frank, Geweldig initiatief. Ik ben initiatiefnemer van het calisthenicspark op het Lubeckplein die in de lente van 2019 is gerealiseerd. Daarnaast ben ik ook aangesloten bij de Nederlandse Calisthenics Bond om de sport te promoten in Nederland. Als ik je ergens bij kan ondersteunen, bijvoorbeeld bij het maken van een veilige opstelling die aan de juiste veiligheidseisen voldoet, dan help ik je daar graag bij.

Antwoord

Hi Serge, Bedankt voor je reactie. Ik benoem de Gerenlanden omdat ik er zelf woon maar ergens in Zuid zou al heel mooi zijn. Ik heb geen contacten bij het sportpark. Welke ontwikkelingen vinden er plaats? En waneer zou dat zijn? Kun je daar iets meer over vertellen? Groet, Frank

Antwoord

Voetbalvereniging ZAC wil op sportpark Jo van Marle naast voetbal ook andere sportactiviteiten aanbieden. Misschien een keer afspreken? Laat maar weten via pr@zac.nl .

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 09-11-2021