De Beekse Bijen

Het lijkt ons leuk en nuttig om met z’n allen de wilde bijen 🐝🐝 (en eigenlijk alle insecten, alhoewel de mug….) een handje te helpen in onze buurt (Lovink-, Leerink- en Leuvenumsebeek). Dat kan natuurlijk al beginnen in je voor- of achtertuin. Tips daarvoor vind je op onze website (https://beeksebijen.wordpress.com/) onder ‘Wat kun jij doen?’. 

Maar ook in de openbare ruimte kunnen we het verschil maken. Omdat we op het speelveld tussen de Lovink- en Leerinkbeek al een insectenhotel hebben staan voor de bijen, dachten we dat het goed zou zijn onze gasten van een goede maaltijd te voorzien. Dat zou kunnen door een deel van het speelveld te beplanten en in te zaaien met bloemen. We hebben in een schets al neergezet hoe dat eventueel zou kunnen.

Heb je zelf ideeën of tips? Laat het ons weten! Geef ze door op deze website of op Website Beekse Bijen

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Beste Evert en deelnemers, excuus voor de late reactie. Er is technisch iets niet helemaal goed gegaan waardoor mijn eerdere reactie niet is geplaatst. Jullie plan ziet er fantastisch uit. Mooi dat jullie na het maken van een aantal boomspiegels en het plaatsen van een insectenhotel toe zijn aan een volgende stap. Ik neem morgen contact op met Evert om te horen of er draagvlak is in de buurt. Vriendelijke groeten, Monique Wiegers

Reacties

Fantastisch idee! Meer biodiversiteit en kleur hier voor de deur zie ik graag gebeuren.

Antwoord

Goed bijzig!

Antwoord

Mooi initiatief en heerlijke projectnaam! Wij doen mee!

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 25-06-2021