De Vondeltunnel X PEC Zwolle

De Vondeltunnel

De fietsverbinding tussen Berkum en de Wipstrik, de Vondeltunnel.
Op dit moment is de Vondeltunnel een vrij donkere en grauwe tunnel. Inmiddels vind je in Zwolle veel tunnels, waar het initiatief is genomen om deze te voorzien van kunst. De beste manier om een tunnel goed aan te pakken. Dit initiatief zouden wij daarom graag voort willen zetten in de Vondeltunnel.

De Vondeltunnel wordt door vele bezoekers van PEC Zwolle gezien als dé verbinding naar het stadion. Met beelden van PEC Zwolle en de blauw-witte kleuren van de stad, hopen wij de tunnel een nieuw gezicht te kunnen geven.
Daarbij is met name de wens voor nieuwe, heldere verlichting in deze tunnel erg groot. Dit alles zal zorgen voor een veiliger gevoel bij de doorgang door de Vondeltunnel.

De invulling van de kunst zal door de hand van Zwolse kunstenaars gedaan worden. Het doel: veilig bewegen door de Vondeltunnel, terwijl je beelden van met name PEC Zwolle bewondert.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Wat veel enthousiasme en aanmeldingen als deelnemer van dit initiatief! 

Ik ga met Janiek bepalen hoe de vervolgstappen gaan. 

Via dit kanaal houden we belangstellenden op de hoogte. 

Groeten Ilse 

Hoi Janiek, 

Super leuk dat jullie met dit idee de tunnel onder de Ceintuurbaan verfraaien en hiermee de tunnel omtoveren naar een kleurrijke plek waar fietsers en voetgangers dagelijks van gebruik maken. 

We hebben elkaar een tijd geleden gesproken over dit idee. In dat gesprek gaf ik aan dat betrokkenheid van de omgeving / bewoners Wipstrik gewenst is. Het is een tunnel die in hun woonomegving ligt. Naast PEC moet ook Wipstrik zich herkennen in de beeltenissen die op de tunnelwand komen.  

Om meedenkers uit Wipstrik te werven plaats ik dit idee op ons Facebook en Twitter account. Hebben jullie ook een mogelijkheid om mensen uit Wipstrik op te roepen? Wipstrikkers kunnen zich aanmelden door gebruik te maken van de button "neem deel aan dit initiatief" (onder "Deelnemers") 

Zullen we elkaar binnenkort telefonisch even spreken? 

Groeten Ilse 

 

Reacties

Gepromoveerd naar Voorbereiding op 19-01-2023

Top idee!! Fiets er zelf altijd doorheen kan wel wat sfeer gebruiken.

Antwoord

Fantastisch idee. Muurschilderingen ( Dennie Boxem heeft vast goede ideeen) en extra verlichting is een pré. Ik stem voor 👍

Antwoord

Een heel leuk initiatief! En hoe leuk zou het zijn wanneer ‘Het Zwolse Openluchtbad’ ook een ‘plekje’ kan krijgen in het geheel. Als Berkummer is de Vondeltunnel tevens dé verbinding naar dit prachtige rijksmonument.

Antwoord

Fantastisch idee!

Antwoord

Mooi idee!

Antwoord

Leuk idee Janiek.

Antwoord

Het is nu een viezige grauwe tunnel dus een opknapbeurt lijkt me een goed idee. Als buurtbewoner en pec fan lijkt me dit een mooi plan. Wel zou ik graag meer aandacht (ook vanuit pec en gemeente) willen voor de (jonge) fietsers die langs deze route gaan en iets verderop bij de parkeerplaats uit/inrit van het stadion. Het gaat daar met grote regelmaat mis, menig kind is hier al aangereden. Het is een gevaarlijk punt.

Antwoord

Wat een feest om straks elke dag door heen te mogen fietsen!

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 02-01-2023