Een extra moestuin in Stadshagen

Onlangs hebben we ons als gezin ingeschreven bij vijf moestuinen in en nabij Stadshagen. Bij elke inschrijving kregen we als reactie dat we rekening moeten houden met twee tot drie jaar wachttijd.

Dat zette ons aan het denken. Want als er nu zoveel interesse en behoefte aan een moestuin is, is het dan wellicht een mooie kans om een extra moestuin in Stadshagen op te zetten waar op biologische wijze voedsel verbouwd kan worden?

Het sluit mooi aan bij ontwikkelingen van stijgende voedselprijzen, een toename van verlangen om een klein stukje zelfvoorzienend te leven en misschien ook om simpelweg de kunst van het verbouwen van eigen voedsel te (her)ontdekken en eventueel ook onze kinderen hierbij te betrekken.

Mocht je nu denken van: hé, niet eens zo'n gek idee!, laat dan vooral je steun blijken door dit initiatief te liken. Wie weet kunnen we in samenspraak met de gemeente dan over een paar maanden met onze handen in de klei aan de slag gaan.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

Hallo Wouter,

Wat een goed initiatief! Helemaal mee eens. Ik kan wel vast meededelen dat er in Breezicht een moestuin komt. Maar wie weet kunnen we er nog meer realiseren.

Ik zoek nog bewoners die interesse hebben in het opzetten van de moestuin in Breezicht, iets voor jou?

De maand augustus ben ik op vakantie, dus het kan zijn dat het even duurt voor ik reageer op vragen.

Hartelijke groet,
Marjolein Geurtsen

Reacties

Initiatief is geplaatst op 22-07-2022