Fietsenstalling

In onze straat heeft niet iedereen een achterom. Dit zorgt ervoor dat men fietsen door het huis moet rijden of de fietsen voor het huis moet zetten als dit niet mogelijk is, bijv. bij gebrek aan een schuur of het hebben van een grote (bak)fiets. De stoep is smal en daardoor blokkeren fietsen die voor het huis staan soms de doorgang. Daarnaast is het buiten staan van fietsen niet goed voor de duurzaamheid van de fietsen en is er kans dat ze gestolen worden. In de straat is er behoefte aan een overdekte fietsenstalling, zodat (bak)fietsen hierin veilig en droog gestald kunnen worden. Hierdoor wordt het straatbeeld netter en de fietsen gaan langer mee. 

Ons idee is dus dat er een overdekte fietsenstalling komt waar men een fietsenstalling kan huren/gebruiken en welke afgesloten is met bijv. sloten of codes. De fietsenstalling zou bijvoorbeeld kunnen komen (zie foto) op de hoek van de eikenboomstraat en notenboomstraat (vlakbij het escaperoom gebouw). Hier zijn veel parkeerplekken die vrijwel altijd vrij zijn.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Groene Burendag in september!

Op 27, 28 en 29 september is het dit jaar weer nationale burendag. Samen met je buren kan je tal van leuke en nuttige activiteiten organiseren voor jong en oud. Het Oranjefonds stimuleert dit door middel van een financiële bijdrage.

Om je te helpen jouw groene burendag tot een succes te maken kun je op 10 juni tussen 16.00 uur en 20.00 uur bij de Nooterhof aan de Goertjesweg 3 in Zwolle langskomen. Zij helpen je met vragen en geven je tips voor het vergroenen van je buurt, maar kunnen je ook gelijk helpen met de subsidie aanvraag voor Groene Burendag bij het Oranjefonds. Kom je langs?https://groeneloperzwolle.nl/najaarsactie/

Hoi, ik heb inmiddels met Mobiliteit gesproken over het (veilig) stallen van fietsen in de buitenruimte. Hun input gebruik ik graag in een kennismakingsgesprek met jjullie als initiatiefnemers. Is het een idee dat we elkaar in mei/juni ontmoeten? 

groeten Ilse 

Dag Roos en buren, dank voor het plaatsen van jouw idee op MIjnWijk. Toevallig is in een andere straat in Diezerpoort dezelfde vraag aan de gemeente gesteld. Voor hen was ik net begonnen het eea uit te zoeken. De gemeente Utrecht heeft een systeem met zogenaamde fietsentrommels fietsentrommels Utrecht. Ik heb advies gevraagd aan de afdeling Mobiliteit. Zodra ik hun reactie heb neem ik contact met jou op. 

Groeten Ilse 

Reacties

Goed idee! Ik woon zelf in de Bisschop Willebrandlaan en hier dezelfde situatie, veel fietsen op de stoep. Ik zou graag eenzelfde soort iets realiseren, of een simpelere variant met een fietsenrek waaraan fietsen op slot kunnen, eventueel met kleine overkapping. Is er al meer bekend over de mogelijkheden?

Antwoord
Gepromoveerd naar Voorbereiding op 26-04-2024

Zou heel fijn zijn. Dan kan ik met de rollator over de stoep.

Antwoord

Dit zou super fijn zijn. Wij hebben geen achterom, daarom staan onze fietsen voor en achter het huis. Om de fiets achter te krijgen moet deze door het huis, niet fijn als het nat is en een hoop gesleep. Onze fiets voor het huis is al een keer gestolen. Plantjes om de stalling en het is helemaal passend bij onze groene straat.

Antwoord

Zou erg fijn zijn om dit samen te hebben. Het biedt ook een mooie kans om het te combineren met extra groen en evt wateropslag zodat de geveltuintjes en puntje groen water uit de wateropslag kunnen krijgen bijvoorbeeld.

Antwoord

Wij zouden dit heel graag willen! We hebben geen achterom, dus onze fietsen staan altijd tegen de gevel op de stoep. Het straatbeeld wordt er minder mooi van en mensen kunnen er niet goed langs. Daarnaast is het ook fijn als je fiets niet wordt gestolen En je kan vergroenen dmv een geveltuintje!

Antwoord

Zeer goed initiatief! Beter voor het straatbeeld, fijn voor voetgangers, veiliger voor onze fietsen. Bovendien staan deze parkeerplekken altijd leeg.

Antwoord

Dit geeft veel ruimte op de stoep voor voetgangers, en zeker mensen met een rolstoel/ kinderwagen etc die nu vaak over straat lopen. Ook is er dan ruimte voor een geveltuintje voor vergroening van de warme straat

Antwoord

Dit zou voor veel mensen een hele mooie oplossing zijn. Zowel voor bewoners zonder achteringang maar ook voor de voetgangers die nu vaak gehinderd worden door de fietsen die op de stoep geparkeerd moeten worden

Antwoord

Wij zouden dit heel graag willen! We hebben geen achterom, dus onze fietsen staan altijd tegen de gevel op de stoep. Het straatbeeld wordt er minder mooi van en mensen kunnen er niet goed langs. Daarnaast is het ook fijn als je fiets niet wordt gestolen.

Antwoord

Goed idee, weer ruimte voor voetgangers, kinderwagens, rollators en rolstoelen op het trottoir.

Antwoord

Leuk initiatief, zal er zeker gebruik van maken als het er is

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 12-03-2024