Genieten van de Knoopkruidweg

In de Knoopkruidweg willen we in het voorjaar van 2021 samen met de kinderen de oprit van de straat versieren. Langs de schuttingen en in een dooie hoek willen we de stenen lichten en er bloemen en struiken planten; rode bessen voor de vogels en bosaardbeitjes voor de kinderen. De een deelt zijn agrarische kennis, de ander plant aan of bakt pannenkoeken voor de kinderen.     .  

Initiatiefnemer
Deelnemers

Reacties van de gemeente

Hallo Stijntje, Leuk om je gister weer gesproken te hebben. Ik zou nog op een paar punten terug komen. Voor de beplanting in het plantvak naast jouw huis stel ik €250 beschikbaar. Daarnaast kun je via het Oranjefonds €350 euro aanvragen waar je de geveltuinen en evt. de boomspiegels mee kunt beplanten. Voor een bankje kun je Premie op Actie aanvragen https://www.zwolle.nl/poa. De gemeente legt het plankvak naast nummer 2 aan en wanneer jullie de boomspiegels willen vergroten doen wij dat ook. De geveltuinen kunnen jullie zelf aanleggen. De regels voor de geveltuinen kun je vinden op https://www.zwolle.nl/geveltuintje. De groenstrook aan het einde van de straat komt ook in aanmerking voor groenadoptie. In de bijlage nog een inspiratiedocument voor speelaanleidingen. Achter jouw huis ligt nog een speeltuin, daar zou je ook nog met vergroening aan de slag kunnen. Ik ben benieuwd waar jullie mee komen! Groetjes Marjolein

Hallo Stijntje, Ik heb je al gesproken, wat goed dat je het initiatief nu ook op Mijn Wijk hebt gezet. Probeer nu zoveel mogelijk bewoners aan te haken. Bewoners kunnen een hartje geven wanneer zij jouw idee ook leuk vinden. Misschien komen er nog wel meer ideeen, dat zou leuk zijn! Wanneer je weer in gesprek wilt, neem je dan contact op met mij? Veel plezier en success! Groetjes Marjolein

Reacties

Gepromoveerd naar Voorbereiding op 30-04-2021

Een erg leuk idee! Michelle en ik (nr.13) werken graag mee aan dit initiatief. Het idee van Hanno om de strook naast Nr.15 te beplanten lijkt mij ook een goede toevoeging aan dit initiatief.

Antwoord

Super! Die kant nemen we ook mee! We gaan er iets moois van maken. Hartelijke groet, Stijntje Blankendaal (nr 2)

Antwoord

Zoals ik al aangaf vinden Jet en ik het een goed idee! Ik denk en werk dan ook graag mee. Als aanvulling zou ik het mooi(er) vinden als bij ons (nr15) bij de lantaarnpaal ook iets fleurigs wordt aangeplant, zodat het ‘olifantenpaadje’ verdwijnt voor groen.

Antwoord

Dank voor je reactie, Hanno! Vandaag begreep ik al van Susan dat je mee wilt doen en samen ook de andere kant van ons straatje wil laten opfleuren. Weg met de olifantenpaadjes! Hartelijke groet, Stijntje Blankendaal (nr 2)

Antwoord

Leuk idee, en wij willen hier natuurlijk aan mee werken 👍🌸🦋🌱🍓

Antwoord

Dank je wel! Super!

Antwoord

Wat een leuke reactie, Wietse! Goede ideeën! We gaan er wat moois van maken.

Antwoord

Aan de knoopkruidweg meer natuurlijk groen! En daar ook zelf aan meedoen! Goed om hier aan mee te werken. Een belevings tuin strook met planten die eetbaar zijn. Mooi interactief voor kinderen en volwassenen. En misschien wel leuk om een alle kruiden van Westenholte/Stins straten in te planten? Krijgen we vast veel bezoek in onze straat. Nog een ontmoetingsbankje erbij.... Het lijkt mij erg leuk!

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 29-11-2020