Groen ontmoetingstuintje

Opheffing van twee parkeerplaatsen en in plaats daarvan een ontmoetingstuintje

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

Dag Jaëlle,
Dank voor het indienen van jouw initiatief. En wat geweldig om te zien dat er al zo veel mensen met jou enthousiast zijn!
Ik zag dat je ook gemaild hebt. Ik wil graag een afspraak met jou maken met de wijkbeheerder Jurrien Stroomberg op locatie. Ik mail je hierover.
Ik wens je verder veel succes!
Met vriendelijke groet,
Natascha Daenen
Wijkmedewerker Stadsdeel Midden

Reacties

Als binnenstadsbewoner (met auto) gaan mijn nekharen natuurlijk eerst overeind staan als het gaat om het verwijderen van parkeerplekken. Maar ook als mede eigenaar / onderhouder van een bankje op straat wil ik over dit initiatief wel wat opmerken. Ons eigen bankje barricaderen we nu al met fietsen 's avonds omdat er helaas alleen maar rotzooi en lawaai van komt. In de ideale wereld is een buurtbankje een fantastisch initiatief maar helaas is de werkelijkheid niet zo. Als dit een permanenter karakter krijgt zal het qua overlast alleen maar erger worden in de buurt. Iets dat door mij en andere buren niet gewaardeerd wordt. Wonen in de binnenstad betekent dat je op een handje na geen tuin hebt, dat weet je van te voren. Dat je met buren iets gezelligs doet is fantastisch. Maar een permanente gelegenheid geven aan hen die er een puinhoop van maken is geen goed idee.

Antwoord

Een ander geluid over dit op het eerste gezicht aardige idee. Wonen en parkeren en een ‘eigen’ tuin/terras/vrije verblijfsruimte in de binnenstad. Je koopt een huis zonder eigen tuin/terras. Je wilt toch buiten kunnen zitten. Dan dien je zo’n idee in en breidt dat uit met een vrije verblijfsruimte voor iedereen. Want … je weet, dat zonder deze laatste toevoeging de gevraagde ontheffing weinig kans maakt. Ondertussen hoop je, dat je hem krijgt, want je huis wordt meteen meer waard. Toch mooi meegenomen. Zonder dat het je een cent gekost heeft. Ook al is het natuurlijk niet de hoofdbedoeling. Uiteindelijk mooi toch en leuk voor de buurt. En dat laatste is ook zo, als daar alleen maar buurtgenoten gaan verblijven. Die zich zeer betrokken voelen bij die plek. Dus zorgen voor netheid en meelevend burengedrag. De aanvraagster zal daarvoor zorgen, zegt zij toe. Zoals ze ook gaat zorgen voor groen en andere goederen, die daar geplaatst gaan worden. Zie volgende reactie.

Antwoord
Gepromoveerd naar Voorbereiding op 31-05-2023

Yes! Wat een goed en sociaal initiatief!

Antwoord

Wat een prachtig initiatief!!! Ik ondersteun, reageer en deel. Als er meer moet gebeuren roept u maar!

Antwoord

Bedankt voor je gedeelde enthousiasme! Wellicht een leuk idee om een dag te organiseren waarop we de tuin met een paar mensen kunnen realiseren, als we toestemming van de gemeente krijgen :)

Antwoord

Heel mooi idee, ik ga mee helpen! Mooie plek om elkaar te ontmoeten.

Antwoord

Wat leuk! Bedankt Anouk!

Antwoord

Laten we die ontmoetings tuin gaanmaken! Heel leuk!

Antwoord

Super dat je het ook een leuk idee vindt! We kunnen jouw creativiteit goed gebruiken :)

Antwoord

Leuk initiatief, ongetwijfeld een verrijking voor de buurt!

Antwoord

Bedankt voor je steun Matthijs! Samen kunnen we de buurt groener en leuker maken!

Antwoord

Inderdaad super dat je ook achter het initiatief staat! Had ook niet anders verwacht eigenlijk :)

Antwoord

Leuk initiatief, ongetwijfeld een verrijking voor de buurt!

Antwoord

Een top idee!

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 05-01-2023