Groenstrook Goudsbloemstraat

De Goudsbloemstraat heeft een groenstrook met een paar zitjes, enkele speeltoestellen en een paar prachtige Libanonceder bomen. 

U zult het met ons eens zijn dat deze mooie plek efficiënt, duurzaam, veelzijdig, veilig en schoon ingericht zou kunnen worden wanneer het de aandacht krijgt die het verdient. Kortom; de plek mag ons meer uitnodigen! Een plek waar buurtgenoten van willen genieten, samen komen en kinderen veilig kunnen spelen.

We hebben besproken dat we de groenstrook (zie oranje pijl in het plaatje hieronder) graag groener willen maken én qua speeltoestellen een update.

We willen als eerste fase graag het einde van de groenstrook groener maken door middel van het adopteren van een stukje van die strook die we als buurtbewoners gezamelijk gaan onderhouden. Het idee is om hier een haag te plaatsen als omheining. En ter hoogte van de lantaarn, waar nu een groen hek staat, plantenbakken  te plaatsen en/of een insecten- /wormenhotel.  (zie gele pijl in het plaatje hieronder).

Als volgende fase zouden we graag het speelgedeelte ( zie oranje pijl plattegrond) aantrekkelijker maken door het plaatsen van natuurlijke speeltoestellen zoals boomstammen, stapstenen, touwen.etc. ( zie voorbeeld in bijlage als inspiratie)
 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

Dag Emiel,

Dank voor het indienen van jouw initiatief op het platform MijnWijk! Leuk om te zien dat het al zo populair is!

Ik neem via de mail verder contact met jou op voor het maken van een afspraak op locatie met de wijkregisseur.

Met vriendelijke groet,
Natascha Daenen
Wijkmedewerker Stadsdeel Midden

Reacties

Initiatief is geplaatst op 18-12-2023