Groenstrook Goudsbloemstraat

 

De Goudsbloemstraat heeft een groenstrook met een paar zitjes, enkele speeltoestellen en een paar prachtige Libanonceder bomen. Echter zouden wij dit gedeelte nog meer aandacht willen geven door meer vergroening aan te brengen mbv plantenbakken en heggen. Ook kenmerkt de plek zich helaas als uitlaatplek voor hondenuitlaters en we hopen door het af te bakenen met een heg, dit hierdoor zal afnemen. Tevens zal door het doortrekken van de heg met de vrije doorkijk, de verkeersveiligheid van spelende kinderen toenemen  

Kortom; de plek mag ons meer uitnodigen! Een plek waar buurtgenoten van willen genieten, samen komen en kinderen veilig kunnen spelen.

Bijgevoegd een foto van de huidige groenstrook waarop we de gewenste veranderingen hebben aangegeven, hieronder de toelichting daarop.
 
> 1. Een ronde heg rondom het stukje groen met picknicktafel. Dit zou dan geplaatst worden door de gemeente en door ons worden onderhouden. Dit betekent ook het periodiek snoeien. Dit stukje grond adopteren we dan, met minimaal drie adressen. Met de buurt willen we daarnaast zelf bloembakken plaatsen (waarmee we rekening houden met de maximale hoogte ivm verkeersveiligheid). Zoals jouw collega van de ROVA aangaf, is het handig om een type heg te gebruiken die niet te snel (en breed) groeit. Hierin maken we graag gebruik van jullie advies.
 
> 2. Twee horizontale hegjes, langs het grasveld, aan beide zijden zover mogelijk is ivm boomwortels. Dit zou dan geplaatst en onderhouden worden door de gemeente. We hopen hiermee op een meer groen aangezicht, een veiligere speelplaats voor de kinderen en minder overlast door hondenpoep.
 
> 3. Het verwijderen van het verticale hegje, door de gemeente, met als doel een vrije doorkijk vanaf het grasveld naar de speeltuin.
> En verwijderen van het daarnaast gelegen stenen pad, te vervangen door gras. 
> Beide handelingen zouden dan door de gemeente zelf uitgevoerd worden.

> 4. Verplaatsen van het bankje dat is verankerd in de grond naar een andere plek in de groenstrook. Zie pijl voor onze voorkeurslocatie.

> 5. Verplaatsen van de wipwap naar een andere plek in de groenstrook. Zie pijl voor een optie.

 

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

Dag Emiel,

Dank voor het indienen van jouw initiatief op het platform MijnWijk! Leuk om te zien dat het al zo populair is!

Ik neem via de mail verder contact met jou op voor het maken van een afspraak op locatie met de wijkregisseur.

Met vriendelijke groet,
Natascha Daenen
Wijkmedewerker Stadsdeel Midden

Reacties

Initiatief is geplaatst op 18-12-2023