HondenOntmoetingsPlek

De hondeneigenaren in de Pierik bundelen de krachten samen met Travers en de gemeente om een hondenontmoetingsplek te creëren. Ook wel het HOPveld! Op een afgesloten veld lekker veilig samen ravotten. Zo kunnen honden elkaar beter leren kennen, en de buren natuurlijk ook! We zijn al een tijdje bezig, maar het veld komt nu echt in zicht. Planning is om nog dit jaar de hekken te laten plaatsen. Buren zullen samen met elkaar het veld onderhouden. Wil je helpen? Je bent van harte welkom. Pierik leeft!

 

UPDATE 18-6-21

 

Yes!! Krachten bundelen werkt! Een lang gekoesterde wens van veel Pierikenaers gaat uitkomen. Er komt een hondenlosloopveld. We noemen het ’t HOPveld. HondenOntmoetingsPlek.

 

In januari 2019 zat een grote groep hondeneigenaren samen met Jan Willem Bekhuis van Travers en iemand van de gemeente Zwolle om de grote tafel in de woonkamer van de Pierik, de Ruimte aan de Fresiastraat. Er werd in groepjes hard gebrainstormd en vele mooie ideeën kwamen voorbij. De belangrijkste gezamenlijke wens was een goed solide hek om het losloopveld aan de Mimosastraat. Geen hondjes die zomaar meer over de straat kunnen schieten of pikzwart uit de vieze sloot komen rennen.

 

Uit de grote groep enthousiastelingen hebben we een werkgroep gecreëerd die gericht aan de slag zijn gegaan met het uitwerken van de wensen, het tekenen van een plattegrond, aanvragen van subsidies en offertes opvragen voor het hekwerk. Doordat de gemeente een mooi bedrag ter beschikking heeft gesteld en we een mooie offerte kregen van vd Wetering Hekwerk uit IJsselmuiiden hebben we onlangs de offerte kunnen tekenen en gaat de eerste paal bijna de grond in.

 

Op woensdagavond 23 juni tekenen een paar vrijwilligers het adoptiecontract voor het veld. Deze bewoners zullen er voor zorgdragen dat het veld wordt onderhouden door te maaien, het hekwerk te controleren en er een beetje op toe te zien dat de regels voor het gebruik van het veld worden nageleefd. Er komt een gele adoptieprullenbak zodat de poepjes direct kunnen worden opgeruimd. Het HOPveld is voor iedereen met en zonder hond. Want hopelijk verbindt het ons bewoners nog meer met elkaar!

 

Vind je het leuk om ook mee te helpen dan ben je super welkom. Neem contact op met Jan-Willen door te bellen appen of mailen: 06-14185314 of jw.bekhuis@travers.nl