Hondenpoep vrije groenstrook

Wat wonen we toch heerlijk met z'n allen aan de Hanekamp met een geweldige groenstrook voor de deur. Een heerlijke plek van ontmoeting met buren en spelen door de buurkinderen. Maar helaas denken baasjes van honden over onze groenstrook net even anders. En hebben wij weer onze gympen of gele laarsjes onder de hondenpoep. Dus wat wij willen, verboden te poepen door honden bordjes, door onze kids zelf gemaakt.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Er zijn nog geen deelnemers

Reacties van de gemeente

Groene Burendag in september!

Op 27, 28 en 29 september is het dit jaar weer nationale burendag. Samen met je buren kan je tal van leuke en nuttige activiteiten organiseren voor jong en oud. Het Oranjefonds stimuleert dit door middel van een financiële bijdrage.

Om je te helpen jouw groene burendag tot een succes te maken kun je op 10 juni tussen 16.00 uur en 20.00 uur bij de Nooterhof aan de Goertjesweg 3 in Zwolle langskomen. Zij helpen je met vragen en geven je tips voor het vergroenen van je buurt, maar kunnen je ook gelijk helpen met de subsidie aanvraag voor Groene Burendag bij het Oranjefonds. Kom je langs?https://groeneloperzwolle.nl/najaarsactie/

Hoi Lisette, de anti-hondenpoepborden of grappiger gezegd: "ieder kakkie in een zakkie"-bord kunnen jullie aanvragen via wijkservicepuntoost@zwolle.nl. Volgens mij hebben jullie inmiddels contact daarover met mijn collega Claudine.

De groenstrook is aangewezen als hoofdgroenstructuur. Daarmee is een buurtinitiatief in die strook aan regels gebonden. Ik heb begin juni een overleg met mijn collega's die zich bezighouden met groen en hondenlosloopterreinen. Met hen bespreek ik het dilemma van ontmoeten/spelen en hondenpoep. Laten we in juni elkaar contacten wat hier uit gekomen is. 

Groeten Ilse  

Reacties

Gepromoveerd naar Voorbereiding op 26-04-2024

Als hondenbaasje zou ik dit initiatief breder in de wijk willen uitzetten. Dat we baasjes stimuleren om overal de hondenpoep op te ruimen. Ook oa aan Wipstrikkerallee en perkje Ruyterplein. Ik heb een spandoek hiervoor aan Herfterweg bij Spar zien hangen.

Antwoord

Fantastisch idee, temeer omdat er om de hoek aan de Evertsenstraat een hondenuitlaatstrook is met opruimzakjes.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 01-04-2024