Huis Assendorp: van Graffiti naar Groene muur

De muren van Huis Assendorp aan de Molenwegkang worden regelmatig met graffiti bespoten. Dat ziet er niet alleen lelijk uit, maar kost ook veel geld om het schoon te maken. De muren geven in de zomer bovendien erg veel hitte af en dat zorgt bij de bewoners in huis Assendorp en aan de Molenweg voor extra hittestress.

Om dat aan te pakken zouden we graag de eerste rij met tegels tegen het gebouw aan eruit halen en er een groenstrook van maken voor betere afwatering. Het lijkt ons mooi om meerdere klimplanten te laten groeien, ieder met hun eigen bloeiperiode. Zo kleurt de muur in ieder jaargetijde een andere kleur en gaat mooi met de seizoenen mee. Onder de klimplanten komen bodembedekkers en mooie bloemen.

Er is contact geweest met Huis Assendorp en toestemming om dit aan te pakken. Waar we hulp bij kunnen gebruiken is het afvoeren van de grond en subsidie voor de aanschaf van klimplanten.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Hoi Remco en buren,

Wat een ontzettend leuk idee. Jullie kunnen tot 1 februari nog subsidie aanvragen via de Groene Loper bij het OranjeFonds voor NLDoet 11/12 maart. Verder kan ik jullie samen met Rova ondersteunen om het zand op te halen en goede plantgrond aan te voeren. Wellicht kan de 'tegeltaxi' ook ingezet worden om de stoeptegels die jullie er uit halen op te halen en af te voeren.

Graag hoor ik wanneer jullie aan de slag zouden willen.

Beste Remco,

Wat fijn dat jullie actief meedenken over het verbeteren van de buurt! Mooi dat jullie al medestanders in de buurt gevonden hebben. Vraag hen hier op MijnWijk het idee te liken. Zo zien anderen hoeveel bewoners achter het idee staan.

Wijkbeheerder Jenine Overgoor vraagt of jullie een schets hebben met afmetingen zodat zij dit verder kan gaan bekijken. Dit mag rechtstreeks gemaild worden naar j.overgoor@zwolle.nl.

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groeten,
Natascha Jannink
Wijkmedewerker Stadsdeel Midden

Reacties

Gepromoveerd naar Voorbereiding op 19-01-2022

Top idee

Antwoord

Heel goed idee!

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 24-12-2021