Kinder Minibieb plaatsen

Op dit moment staat er al een minibieb, genaamd De Bolle Minibieb.
Deze loopt ontzettend goed. De minibieb wordt goed onderhouden en er staan hele mooie boeken in. 
De aanloop van kinderen is er ook en juist voor deze kinderen, omdat lezen erg belangrijk is, zou ik graag een tweede Mini Minibieb willen plaatsen links naast De Bolle Minibieb. Deze is dan speciaal voor kinderen.
Deze Mini Minibieb wordt hetzelfde als de huidige minibieb en zal uiteraard net zoveel zorg krijgen.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Reacties van de gemeente

Ik wil je attenderen op het aanvragen van de Burendag subsidie (max € 350) bij Oranjefonds. Burendag is dit jaar op 24, 25 en 26 september 2021. De GroeneLoper Zwolle ondersteunt buurtinitiatieven bij het aanvragen van deze subsidie. Woensdag 23 juni tussen 16-20u is de inschrijving hiervoor. Je moet je vanwege corona vooraf aanmelden op: www.groeneloperzwolle.nl/burendag/

Hoi Sigrid, Dat is snel gegaan. Nu al 18 likes en leuke reacties! Wil je de uitbreiding van de mini bieb aan de bewoners van Diezerhoven 1+4-10 en Kastanjestraat 3-5 voorleggen? Zijn zij akkoord dan kan de kinderbieb geplaatst worden. Groeten van Ilse PS wil je een korte reactie in dit platform plaatsen op laatste vraag over het vergroenen van het pleintje?

Hoi Sigrid, Er staat op MijnWijk nog een buurtinitiatief die je in 2020 geplaatst hebt. Je had als idee om het pleintje van de minibieb groener te maken. een deel van de klinkers er uit en daar planten voor in de plaats. Hoe zit het met dat idee? Ga je daar verder mee, anders haal ik die van MijnWijk. groeten Ilse

Dag Sigrid, Regelmatig rijd ik langs de De Bolle Minibieb. Leuk dat deze, bij voldoende mensen die dit initiatief steunen, een broertje of zusje krijgt ;-) Zodra er een brede steun is met hartjes hebben we contact over de verdere uitwerking naar realisatie. Groeten Ilse

Reacties

Gepromoveerd naar Voorbereiding op 19-07-2021

Leuk idee. Het plein wordt er levendiger door

Antwoord

Het zou fijn zijn als kinderen in onze wijk meteen terecht kunnen bij hun eigen mini biebje, in plaats van boeken te zoeken tussen de boeken voor volwassenen!

Antwoord

Goed idee, lezen was en blijft superleuk!

Antwoord

Graag een kinderbieb ! Super leuk om regelmatig met de kinderen in te snuffelen. Zeker als een boek(je) aansluit bij een thema waar ze op school mee bezig zijn . Maar ook gewoon lekker lezen / laten voorlezen !

Antwoord

Oh, dat vind ik leuk om te horen. Laat mij gerust weten met welk thema ze bezig zijn op school of mee bezig gaan. Dan ga ik kijken of ik in mijn voorraad er boeken voor heb en kan ze dan zo in de minibieb leggen. Dank voor je steun!

Antwoord

Wat fijn dat naast volwassenen ook steeds meer kinderen de minibieb weten te vinden. Een tweede kleinere bieb gaat het pleintje nog gezelliger maken.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 08-06-2021