Laten we de natuur weer in ons toelaten .

Voor de Sameritaan ligt een strook braakliggende grond.

Vleermuizenkasten hangen in de bomen...Met dit stukje grond kunnen we een levendige tuin creeren. Waar bloemen, vogels , dieren(denk aan egel , liefheersbeestjes , eekhoorn , krekels , weer hun verblijfplaats mogen vinden en  wij , bewoners van de Sameritaan , footsteps hebben om van dit stukje levendige natuur te kunnen genieten. Wie is er voor? Door deze daad , geven we weer ruimte aan onze medebewoners : de dieren, insecten en inheemse planten . Doen jullie mee ?

Initiatiefnemer
Deelnemers

Reacties van de gemeente

Hoi allemaal, dank voor de leuke reacties. Het gebied wordt nu in gereedheid gebracht door de ontwikkelaar. Het grasveld kan in het najaar worden beplant met bloembollen rond en tussen de bomen. Vervolgens is jullie aangeboden om een stuk groenstrook links naast de ingang te adopteren en zelf in te richten als bewoners. Hartelijke groet, Jenine Timmerman, wijkbeheerder stadsdeel Midden

Hoi Heleen, wat leuk dat je een initiatief op MijnWijk hebt geplaatst! Er is inmiddels contact met de woningbouw en wij wachten momenteel op de oplevering van de openbare ruimte van de ontwikkelaar naar de gemeente. Zodra die exacte planning bekend is, gaan we met elkaar in gesprek om de wensen en mogelijkheden te bespreken. Ondertussen kan je dit idee delen met je omgeving en zo draagvlak verkrijgen door middel van 'likes' te verzamelen. Veel succes!

Reacties

Beste Jenine, In mijn vorige reactie heb ik de vraag gesteld of er een heg tussen de stoep en het gras aangelegd kon worden. Dit om te voorkomen dat honden hun behoefte op het grasveld gaan doen. Tevens houdt deze heg het zwerfafval wat tegen. Wordt er ook aan dit verzoek voldaan?

Antwoord

Hartstikke leuk idee! Meer groen in de wijk is altijd goed. Een plek voor bewoners van de Samaritaan om samen te komen in het groen i.p.v. op de grijze parkeerplaats achter het gebouw. Fijn voor mens en dier. En goed voor de waterafvoer in een wijk die vrij versteend is. Hoe meer initiatieven voor groen in Assendorp, hoe beter voor de mensen die er wonen. Samen voor een stukje groen zorgen kan een verbindende factor zijn voor de Samaritaan. Ik ondersteun dit idee.

Antwoord

Hallo allemaal, Leuk om samen wat van die tuin te maken. Help hier graag aan mee. Hoop dat er in ieder geval zo gauw mogelijk een heg omheen komt zodat de honden hier hun dagelijkse behoefte niet meer doen.

Antwoord

Fijn , dat we met meer zijn , die de natuur in onze leefomgeving willen toelaten. We maken dan weer plaats voor , insecten....dieren en planten. Zelf worden we er ook blij van , Ontmoeting en samen , werken voor een stukje leefbehoud . Het is ons natuurkapitaal ..... wat we voor uitsterven willen behoeden. Ik hoop , dat we in Assendorp een goede start met deze kennis willen maken. De Pierik tuin is er al een voorbeeld van. 2021 staat voor mij voor het leven terugbrengen in onze stad. Het zal onze levens verrijken , Ik denk dan ook al vast vooruit......aankomende generaties.

Antwoord

Leuk initiatief! Ik ben voor!

Antwoord

Wat een leuk idee. Misschien is niet alles mogelijk langs een doorgaande weg, maar als fietser en wandelaar langs de Luttenbergerstraat vind ik het heel leuk dat jullie iets moois voor het wooncomplex willen maken. Dat kan vast, er staan ook nog mooie bomen! Succes Jolande inwoner Assendorp met oog voor groen !

Antwoord

Mooi initiatief...ik help graag mee. Ik heb zelf een moestuin, misschien ook leuk om een deel moestuin met makkelijke eetbare planten en groenten aan te leggen, soort voedselbos. Ik denk echter dat de SWZ al plannen heeft om gewoon gras aan te leggen. Het ligt natuurlijk wel aan een drukke weg. Veel beestjes zullen er waarschijnlijk niet op af komen.... Niet geschoten...

Antwoord

Beste Niels Bootsma, SWZ is geen eigenaar van dit stuk grond. Vanaf 2021 is de gemeente dit officieel. Vandaar dat het initiatief op deze site is geplaatst. Zegt het voort hoe meer mensen dit initiatief ondersteunen hoe beter! Of hoe Jenine Timmerman, wijkbeheerder gemeente Zwolle het zegt; delen met je omgeving en zo draagvlak verkrijgen door middel van 'likes' te verzamelen. M.v.g. Yvonne van Langen Sociaal beheer SWZ

Antwoord

Heel mooi initiatief. Meer ruimte voor natuur en dier in de stad.

Antwoord

Hoi Heleen. Het lijkt mij fantastisch om als bewoners van de Samaritaan samen een originele, passend en eer aandoende tuin kunnen realiseren op deze mooie plek.Die mens en natuur die uitnodigt om er samen van te genieten.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 02-12-2020