Losloopveld voor honden in het Stinspark.

Beste wijkgenoten,

In het Stinspark is een open losloopterrein voor honden, ook is er een ongebruikte omheinde dierenweide, op wat logeerschapen na. Is het niet een idee om het omheinde gedeelte, zolang dat er geen concrete invulling is van het Stinspark, als losloopveld voor honden te gaan gebruiken. Van verschillende mensen krijg ik berichten, dat men nu niet in het Stinspark komen, omdat er honden loslopen. Daarnaast vind ik als hondeneigenaar, het vervelend als andere hondeneigenaren hun hond loslaten lopen buiten het aangegeven gebied. Door een duidelijke afbakening voor de hondenbazen, hebben mensen geen last (meer) van onze honden en durven hopelijk hierdoor weer, van ons mooie wijkpark te genieten.

Het moet gezien worden als tijdelijke oplossing, zolang het Stinspark geen goede bestemming heeft. Een ruimte waar een ieder jong, oud, met en zonder dier kan en mag zijn. Een plek voor te hangen, skaten, een dierenweide, en hondenlosloopveld, een ruimte voor recreatie. 

Initiatiefnemer
Peter de Jongste
Deelnemers
Peter van de Poll
Janneke Noordman
Luut Kroes
Sandra Bredewold
Wendy  Bourgonje
Saskia  Riezebosch
Marian Van maanen
Patty Badenbroek
Ine Lommerts
José  Bergsma
Jacqueline Zunnebeld-Glerum
J De Vent
Jeanet Spijker
Sandra Van der Lelie
Reacties van de gemeente
Marjolein Geurtsen

Beste Peter, Momenteel ligt het beheer van de dierenweide bij Wijkvereniging Westenholte. Het lijkt mij dus goed als jullie contact leggen met Linda Bosselaar van de wijkvereniging, zij zit namelijk ook in de initiatiefgroep van het Stinspark. Dus dan vang je twee vliegen in één klap. Contactgegevens staan op de website van de wijkvereniging. Graag hoor ik wat er uit dat gesprek gekomen is. Met vriendelijke groet, Marjolein Geurtsen

Cobie Hamming

Beste Peter, Bedankt voor het indienen van jouw initiatief op MijnWijk. Fijn dat je onze website voor bewonersinitiatieven hebt gevonden. Het is belangrijk dat het initiatief ondersteund wordt door andere wijkbewoners. Probeer hen naar MijnWijk te krijgen om jouw idee te ondersteunen en om te reageren. Zoals je zelf al aangeeft, gaat het om een tijdelijke invulling. Succes! Wil je meer weten hoe het daarna verder gaat, kijk dan op de pagina Zo werkt MijnWijk https://mijnwijk.zwolle.nl/handleiding Zou je je emailadres en telefoonnummer willen mailen naar Wijkservicepuntwest@zwolle.nl, dan vraag ik wijkbeheerder Marjolein Geurtsen om na haar vakantie contact met je op te nemen. Met vriendelijke groeten, Cobie Hamming-Pijl, wijkmedewerker

Reacties
Patty Badenbroek

Goed idee! Ik ben al een keer flink gevallen met de fiets doordat een paar spelende honden plotseling voor mijn fiets langs liepen. Ik ben sindsdien iedere keer weer benauwd als ik door het park over het fietspad fiets. Er lopen op dit moment te veel honden los waar het niet mag.

Antwoord
Peter de Jongste

Hallo Patty, Wat zal jij geschrokken zijn. Begrijp dat je nu misschien nog voorzichtiger bent met de fiets. Honden mogen op het losloopveld, maar het is aan de baasjes, dat zij daar blijven. Een hond weet de grens niet. Zelf laten wij onze Sint Bernard niet los, alleen als zij alleen is. Ze blijft dan wel bij ons, maar ziet ze een hond wilt ze spelen. Door haar grootte schrikt vaak de andere hond en rent naar haar baasje, met gevolg dat zij daar achter aangaat. Met 75 kilo en jonge leeftijd en met de bijnaam LEO (lomp en onbenullig) willen we niet dat ze tegen iemand aanloopt. Met een omheind veld kan ze ook spelen. Mijn voorstel is een tijdelijke oplossing, zo lang er nog geen concrete invulling is van het Stinspark. Ook hoop ik dat met de deze oplossing er gehandhaafd wordt door de gemeente, zodat er op andere plekken geen loslopende honden zijn. En dat ongelukken worden voorkomen.

Antwoord
Marian Van maanen

Top idee👌

Antwoord
Peter de Jongste

Goedemiddag Marian, Dank dat je het idee onderschrijft. Mag ik een suggestie doen: vraag, of attendeer je buren, vrienden, kennissen, hondenbezitters, of juist mensen die moeite hebben met onze viervoeters, ( in ieder geval mensen woonachtig in onze mooie gezellige wijk Westenholte ) eens op dit platform en zo ook op dit idee. Ook zij hebben vast een mening hierover (positief of negatief ) want hoe meer mensen reageren hoe beter de wijkbeheeder wordt geïnformeerd en het idee kan beoordelen. Nogmaals dank voor je positieve reactie.

Antwoord
Ferna Jalink

Goed idee!

Antwoord
Peter de Jongste

Goedemiddag Ferna, Dank dat je het idee onderschrijft. Mag ik een suggestie doen: vraag, of attendeer je buren, vrienden, kennissen, hondenbezitters, of juist mensen die moeite hebben met onze viervoeters, ( in ieder geval mensen woonachtig in onze mooie gezellige wijk Westenholte ) eens op dit platform en zo ook op dit idee. Ook zij hebben vast een mening hierover (positief of negatief ) want hoe meer mensen reageren hoe beter de wijkbeheeder wordt geïnformeerd en het idee kan beoordelen. Nogmaals dank voor je positieve reactie.

Antwoord
Alex Kroeze

Ik vind het geen gek idee, echter gaan dan de schapen weg en moet de Rova dus meer maaien. Alleen dan gaat het werken. Dat baasjes er ook echt gaan lopen. Alleen het kleine stukje waar de varkens zaten is redelijk klein om met meerdere honden en dan ook nog met ballen of dergelijke te gooien. Dus alleen het grote gedeelte is geschikt.

Antwoord
Peter de Jongste

Hallo Alex, ik reageer in 2 keer in verband met het maximale aantal tekens. ja ik denk dat de grote ruimte het meest geschikt is. De logeerschapen zullen naar hun eigenaar terug moeten. Maaien valt m.i. mee, het huidige losloopveld hoeft bijv. niet meer gemaaid te worden. De natuur mag zijn gang gaan. 🥀Laat ik zeggen het is een tijdelijke oplossing, als overbrugging naar het vernieuwde park. M.i. een park met ruimte voor een educatieve dierenweide🐓🐐🐖 e.e.a. in comb./samenwerking met de basisscholen🏣. Een speelkasteel en omgeving aangepast aan deze tijd, met uitdagingen voor de jeugd, van 0 -13 jaar. Een zichtbaar deel voor publiek van de rijke historie van het Stinspark bijv. ism een archeologische vereniging een deel blootleggen van de fundamenten van het kasteel. En zichtbaar voor bezoekers, nu is het een heuvel met informatieborden . . . . . .

Antwoord
Peter de Jongste

. . . . Daarnaast zou in mijn ogen ruimte moeten zijn voor 12 -18 jarigen, zoals nu bij de skatebaan, maar wel waar jongeren worden betrokken. Om het nog een beetje erger te maken een veilig losloopveld 🐾, zodat zij hun energie kwijt kunnen, en waar baasjes aangesproken worden als zij hun hond op andere plekken loslaten, zodat mensen zonder angst hun kids kunnen laten spelen, of zelf lastig worden gevallen. De grootte van het park leent zich voor een thee- c.q. koffiehuisje🏕, mijn vrouw wil de thee en koffie in schenken😉. Ook een ruimte voor buiten activiteiten is realiseerbaar, zoals het huttendorp 🏗. Er moet toch wat te dromen😴zijn?

Antwoord
Alex Kroeze

Ha ha, een heel verhaal. Wat ik begreep uit het stinsblaadje ligt er een ontwerp klaar. Nu nog geld. Maaien hoeft inderdaad geen probleem te zijn. Moet alleen wel in de maaikaarten aangepast en daarmee richting de rova. Anders gebeurt het niet. En zou ik er bijvoorbeeld niet mijn hond uitlaten.

Antwoord
Peter de Jongste

Het is inderdaad een heel verhaal, maar de plannen zijn volgens mij plannen, heel globaal, nog niet ingevuld. En inderdaad is geld ook een hele grote rol. En ik denk voor de komende jaren een blijvende! Dus laten we kijken naar tijdelijke "gewenste" mogelijkneden.

Antwoord
Wendy  Bourgonje

Goed idee! Voor iedereen een mooie en veilige tijdelijke oplossing, word er ook nuttig gebruik van dit stuk grond gemaakt

Antwoord
Sandra Bredewold

Nu hopen dat het mag!:) zou leuk zijn!

Antwoord
Peter de Jongste

Hallo Wendy, Dank dat je het idee onderschrijft. Mag ik een suggestie doen: vraag, of attendeer je buren, vrienden, kennissen, hondenbezitters, of juist mensen die moeite hebben met onze viervoeters, ( in ieder geval mensen woonachtig in onze mooie gezellige wijk Westenholte ) eens op dit platform en zo ook op dit idee. Ook zij hebben vast een mening hierover (positief of negatief ) want hoe meer mensen reageren hoe beter de wijkbeheeder wordt geïnformeerd en het idee kan beoordelen. Nogmaals dank voor je positieve reactie.

Antwoord
Sandra Bredewold

Dit zou een top idee zijn! Ik moet vaak het stinspark ontlopen omdat mijn honden niet met alle honden kunnen. Helaas moeten ze dan ook vaak hun speelmaatjes missen die daar op dat moment aan het spelen zijn. Ik hoop dat mensen rekening willen houden. Met dat ze zelf weten met wie wel en niet mijn honden overweg kunnen in het omheind losloop veldje.

Antwoord
Peter de Jongste

Hallo Sandra, Dank dat je het idee onderschrijft. Mag ik een suggestie doen: vraag, of attendeer je buren, vrienden, kennissen, hondenbezitters, of juist mensen die moeite hebben met onze viervoeters, ( in ieder geval mensen woonachtig in onze mooie gezellige wijk Westenholte ) eens op dit platform en zo ook op dit idee. Ook zij hebben vast een mening hierover (positief of negatief ) want hoe meer mensen reageren hoe beter de wijkbeheeder wordt geïnformeerd en het idee kan beoordelen. Nogmaals dank voor je positieve reactie.

Antwoord
Janneke Noordman

Uitstekend idee: honden kunnen met elkaar spelen baasje kletsen en door de omheining hebben andere parkbezoekers geen last van het hondenspul!

Antwoord
Peter de Jongste

Hallo Janneke, Dank dat je het idee onderschrijft. Mag ik een suggestie doen: vraag, of attendeer je buren, vrienden, kennissen, hondenbezitters, of juist mensen die moeite hebben met onze viervoeters, ( in ieder geval mensen woonachtig in onze mooie gezellige wijk Westenholte ) eens op dit platform en zo ook op dit idee. Ook zij hebben vast een mening hierover (positief of negatief ) want hoe meer mensen reageren hoe beter de wijkbeheeder wordt geïnformeerd en het idee kan beoordelen. Nogmaals dank voor je positieve reactie.

Antwoord
Janneke Noordman

Een uitstekend idee. Honden kunnen lekker spelen met elkaar, de baasjes kletsen en door de omheining heeft niemand last van het hondenspul.

Antwoord
Peter de Jongste

Hallo Janneke, Dank dat je het idee onderschrijft. Mag ik een suggestie doen: vraag, of attendeer je buren, vrienden, kennissen, hondenbezitters, of juist mensen die moeite hebben met onze viervoeters, ( in ieder geval mensen woonachtig in onze mooie gezellige wijk Westenholte ) eens op dit platform en zo ook op dit idee. Ook zij hebben vast een mening hierover (positief of negatief ) want hoe meer mensen reageren hoe beter de wijkbeheeder wordt geïnformeerd en het idee kan beoordelen. Nogmaals dank voor je positieve reactie.

Antwoord
Luut Kroes

Een uitstekend idee! Iedereen blij: honden, baasjes, andere gebruikers van het park! Het hek staat al er, dus kosten zullen er amper zijn.

Antwoord
Peter de Jongste

Hallo Lukt, Dank dat je het idee onderschrijft. Mag ik een suggestie doen: vraag, of attendeer je buren, vrienden, kennissen, hondenbezitters, of juist mensen die moeite hebben met onze viervoeters, ( in ieder geval mensen woonachtig in onze mooie gezellige wijk Westenholte ) eens op dit platform en zo ook op dit idee. Ook zij hebben vast een mening hierover (positief of negatief ) want hoe meer mensen reageren hoe beter de wijkbeheeder wordt geïnformeerd en het idee kan beoordelen. Nogmaals dank voor je positieve reactie.

Antwoord
Peter van de Poll

Zeer goed en hopelijk kansrijk idee!

Antwoord
Peter de Jongste

Hallo Peter, Dank dat je het idee onderschrijft. Mag ik een suggestie doen: vraag, of attendeer je buren, vrienden, kennissen, hondenbezitters, of juist mensen die moeite hebben met onze viervoeters, ( in ieder geval mensen woonachtig in onze mooie gezellige wijk Westenholte ) eens op dit platform en zo ook op dit idee. Ook zij hebben vast een mening hierover (positief of negatief ) want hoe meer mensen reageren hoe beter de wijkbeheeder wordt geïnformeerd en het idee kan beoordelen. Nogmaals dank voor je positieve reactie.

Antwoord
Initiatief is geplaatst op 15-07-2020